NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Mâine după amiază, Pelerinaj de Florii în Parcul Municipal (Video)

Şi în acest an, pelerinajul de Florii va avea loc sâmbătă, ziua în care, preoții de la toate parohiile de pe raza municipiului Pașcani, împreună cu alți preoți invitați din Protopopiat, vor porni alături de credincioși în pelerinaj, de la fiecare parohie în parte spre Biserica Înălţarea Domnului de unde se va face plecarea.

 

 

  

„Înainte de Duminica Floriilor vom organiza o procesiune. Se schimbă puţin programul, faţă de anii trecuţi, având în vedere faptul că sâmbătă este şi pomenirea Sfântului Mare mucenic Gheorghe. La orele 16.00, la toate bisericile din oraş, preoţii se vor aduna împreună cu credincioşii, şi vor pleca în pelerinaj de la Parohia Înălţarea Domnului”, ne-a spus preotul protopop Pavel Postolache.

Traseul va fi: Parohia Înălţarea Domnului – Parohia Sfinţii Voievozi – Catedrală – panta Republicii – parcul municipiului, zona riverană a lacului Peştişorul.

Acolo va avea loc o ceremonie religioasă, se va citi acatistul sărbătorii Floriilor, se vor intona imne religioase de către soborul de preoţi şi grupuri de copii de la diferite şcoli din municipiul Paşcani.

Pelerinajul este o procesiune de mărturisire a credinței, o întărire în frățietate a parohiilor, un semn al libertății și dorinței de a căuta sfințenia, un prilej de a medita asupra vieții noastre ca trecere, o prevestire a Sfintelor Paști, o binecuvântare și o bucurie de sărbătoare creștină.

 

{youtube}C4MgVHkDFCs{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Sfântul Gheorghe, patron al multor ţări şi oraşe, unul dintre cei mai îndrăgiţi de creştini. Câţi români îşi serbează numele pe 23 aprilie

Redacția

Manifestări cultural – religioase la Colegiul Sadoveanu pentru comemorarea mitropolitului Visarion Puiu

Teona Gherasim

Hramul Bisericii din Sodomeni! Cum s-au pregătit credincioşii pentru sărbătoarea celor doi ocrotitori, Petru şi Pavel

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site