NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul și secretarul Primăriei au pus pumnul în gură funcționarilor nemulțumiți de majorările salariale

Plângerile prealabile formulate de angajații Primăriei Pașcani împotriva modului cum au fost aplicate majorările salariale la nivel de instituție au fost respinse prin votul consilierilor PSD. Liberalii s-au abținut la vot, în timp ce Sorin Olariu de la PMP a lipsit de la ședință.

 

 Sindicatul angajaților și o funcționară au depus plângeri împotriva modului în care s-au aplicat majorările salariale. Discuțiile de astăzi pe acest subiect au scos la lumină diferența între salariile unor funcționari și cele ale edilului local.

 Laura Pașcu, funcționar în cadrul Compartimentului de Achiziții Publice, a venit în ședința Consiliului Local pentru a-și susține punctul de vedere pe marginea plângerii prealabile.

 ”Vreau să informez cu documente Consiliul Local, pentru a ști cu exactitate ce anume s-a votat”, a spus Laura Pascu.

 Intervenția acesteia nu a fost pe placul primarului Dumitru Pantazi.

”V-a scăzut salariul odată cu aplicare legii doamnă?”, i-a transmis edilul local funcționarului. Răspunsul a fost prompt:”Nu, nu a scăzut, a crescut cu 9 lei venitul net”, i-a tramsmis aceasta.

 Dacă pentru funcționari salariile au crescut simbolic, Dumitru Pantazi încasează peste 10.000 lei pe lună, de la aproximativ 4.000 lei. În discuțiile de astăzi a intervenit și secretarul Irina Jitaru. În loc să fie de partea colegei din Primăriei, Jitaru a preferat să o ironizeze, deși este și ea membru de sindicat.”Constat că sunt în continuare probleme cu salariile. Primăria nu are combustibil, dar veniți în timpul programului să vă susțineți cauza”, a spus secretarul.

 Plângerile prealabile au fost respinse prin votul consilierilor PSD. Funcționarii vor ataca hotărârea în contencios administrativ.

Advertisements

Related posts

Municipiul Pașcani se înfrățește cu comuna Pașcani din Republica Moldova

Răzvan Grecu

Vreme caldă în primele zile ale săptămânii. De joi temperaturile scad

Redacția

Presiuni politice pentru un traseu de transport public in judet

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site