NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Când am putea scăpa de mască? Punctul de vedere al lui Raed Arafat

Unele țări au început să spună că purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, dar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că în România este prea devreme să vorbim despre acest lucru, mai ales că noi nu avem masca de purtat obligatoriu pe stradă, ci avem obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în spațiile unde răspândirea poate să fie mare, cum ar fi transportul în comun.

„Deci, în acest moment, pot să spun, cel puțin pe perioada următoare – nu. Poate dacă vedem că nu mai avem transmisie, că nu mai avem cazuri, că ajungem la o cifră atât de mică de transmitere, poate că atunci o să ajungem la acest lucru, dar  nu în această fază și nici n-am pus în discuție acest lucru în acest moment”, a precizat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea, miercuri, că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie cât timp se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în condițiile în care cea mai importantă cale de transmisie este prin aer. El a repetat că speră că va fi vorba de o lună sau două și deci că spre sfârșitul lui iulie – începutul lui august am putea scăpa de măști.

digi24

  
Advertisements

Related posts

Lucrările de la lacul Peștișorul sunt executate fără proiect, fără autorizație de construire și fără aprobarea Consiliului Local

Răzvan Grecu

Angajații Primăriei au primit sarcină să calculeze prejudiciul din dosarul „AgroComplex”

Răzvan Grecu

Ședința Consiliului Local Târgu Frumos din această lună va fi joi, 18 iulie!

Diana Marcu
Încarcă...