NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pașcaniului despre legislația din România și legea care nu îi permite lui Dragnea să fie premier

Edilul municipiului Pașcani resimte din plin anchetele instituțiilor statului, care îl vizează personal dar și ca reprezentant al autorității publice locale. Acest aspect a putut fi constatat astăzi la conferința de presă organizată de social-democrați.

 

 

  

 

Pe fondul discuțiilor pe marginea legislației din România și a legii 90/2001, cea care îi interzice practic lui Liviu Dragnea să ocupe funcția de prim ministru, președintele PSD Pașcani a spus: “Mare parte din legislația din România este impusă, și noi am preluat-o, iar foarte multe consecințe le tragem acum. Va trebui toată legislația, luată și verificată și armonizată, pentru că avem foarte multe legi care nu sunt corelate cu Constituția, nu sunt corelate între ele, nu sunt corelate cu realitatea din România”, a spus Dumitru Pantazi.  

Președintele PSD Pașcani a mai spus că viitorul Parlament trebuie să intervină: ”Nu este surpriză, de a interveni, și ăsta este rolul Parlamentului de a interveni pe legislație și de a armoniza legislația, astfel încât să fie funcțională, predictibilă și de cele mai multe ori să aibă un caracter de prevenție. Noi discutăm foarte mult de legi, de sancțiuni, dar foarte puțin de prevenție. Ori caracterul de prevenție în legislația românească nu există. Avem foarte multe organe de control, vin și amendează, dar nu avem nicio instituție de prevenție”.

Potrivit legii 90/2001, pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale. Avocatul poporului a declarat că în următoarele zile va anunța dacă atacă legea la Curtea Constituțională a României.

Advertisements

Related posts

Prefectul a dispus măsuri în județ, pentru prevenirea inundațiilor

Redacția

Primăria închiriază trei spații în piețele agroalimentare

Ema Roman

Canalele neacoperite, pericolul de pe Esplanadă! O femeie a ajuns la Urgențe

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site