NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pantazi susține că ApaVital a investit la Pașcani 20.000.000 de lei! Banii nu au ajuns însă în cartierul Aerodrom!

Aproximativ 4 milioane de euro susține primarul Dumitru Pantazi că a investit ApaVital la Pașcani. Afirmația a fost făcută în ședința de Consiliu Local ce a avut loc săptămâna trecută, în contextul supunerii la vot a majorării prețului la apă și canalizare.

„Mai fac precizarea că de când am aderat la ApaVital, și dumnealor nu au fost de acord niciodată cu niciun proiect de hotărâre de consiliu, au făcut investiții de peste 20 de milioane de lei, în anii 2014, 2015,2016, 2017, 2018 și 2019. Investițiile nu le mai citesc eu acum, cu altă ocazie”, a declarat primarul Dumitru Pantazi. 

Suma este una imensă, adică în jur de 4 milioane de euro, bani cu care s-ar fi putut cu ușurință rezolva problemele cu canalizare și apa curentă în suburbiile municipiului sau în cartierul Aerodrom.

De altfel, purtătorul cuvânt al ApaVital la Pașcani, Gheorghe Vlasie, a negat o astfel de situație. Acesta a zis că este posibil ca primarul Dumitru Pantazi să se fi referit la investiții plus cheluielile operaționale ale ApaVital în municipiu, pentru anii amintiți.

Nu cred că e așa. Eu cred că s-a referit la cheltuielile operaționale, plus investiții care sunt mai mari de 20 de milioane de lei”,  a delcarat în primă faza Gheorghe Vlasie.

După câteva minute, acesta și-a retras declarația spunând că nu știe de pe ce document citea primarul Dumitru Pantazi. Cu toate acestea, cu certitudine ApaVital nu a făcut o asemnea investiție în rețelele municipalității, ceea ce reiese și din faptul că în Consiliul Local și în ARSACIS nu au fost aprobate lucrări cu o asemenea valoare la Pașcani.

Reamintim că, ApaVital a promis investiții de 13 milioane de euro din fonduri europene pentru municipiul nostru. Conform operatorului, aceste investiții ar fi trebuit finalizate până acum, din păcate însă ApaVital nu a reușit să semnze în cei 6 ani de când este la Pașcani, contractul de finanțare cu Uniunea Europeană.

loading...
Advertisements

Related posts

Liber la internet wireless pe Esplanada din Paşcani

Ema Roman

Comercianții din piața vale, nemulțumiți din cauza unei investiții realizate de un agent economic

Ema Roman

Ce pedepse riscă cei care au votat ștergerea datoriei „Agrocomplex”! Ce se poate întâmpla cu averile lor!

Răzvan Grecu
Încarcă...