RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie a solicitat primarului să diminueze taxa de salubritate și impozitul pe proprietate pentru firmele închise din cauza stării de urgență

Consilierul Marius Pintilie a solicitat primarului Dumitru Pantazi să pregătească o soluție pentru firmele a căror activitate a fost închisă prin declanșarea stării de urgență. Liberalul consideră că nu este corect ca societăţile ce sunt închise pe fondul epidemiei provocate de noul coronavirus să plătească taxă de salubritate, impozit pe clădiri sau taxă de funcţionare.

„Aș dori să fac o propunere.Pentru viitoarea ședință de Consiliu Local, poate găsim soluții și pentru celelalte taxe pe care le plătesc agenții economici către bugetul local. Dau un exemplu: taxa de salubritate, impozitul pe proprietate sau taxa de funcționare. Nu să dispară complet, dar să se reducă proporțional cu starea de urgență. Pentru că dacă vom avea stare de urgență pentru o perioadă de o lună, ar trebui să dăm un ajutor. Pentru ca firmele închise acum să plătească taxă de salubritate nu cred că este corect și vă rog dacă acceptați recomandarea, pentru ședința viitoare să găsiți dumneavoastră o soluție, astfel încât să-i putem ajuta și pe care au închis firmele acum”, a propus Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

De partea cealaltă, primarul Dumitru Pantazi a explicat că aceste propuneri trebuie mai întâi verificate dacă îndeplinesc condiţiile legii pentru a fi aplicate.

Termenul pentru prorogarea taxelor și impozitelor locale este stabilit deja prin ordonanță de urgență, a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Noi nu putem să luăm anumite decizii, nici Consiliul Local, în afara cadrului legal. Eu vin cu propuneri, dar nu cu anumite propuneri care sunt în afara legii. O să analizăm și în Comitetul pentru Situații de Urgență și o să facem propuneri Consiliului Local ”, a explicat Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

  

Discuțiile au avut loc astăzi în ședința extraordinară de Consiliu local convocată de edil.

Related posts

Când se vor relua călătoriile aeriene. Ce spune comisarul european Adina Vălean despre zborurile turistice

Redacția

Piața agroalimentară din zona deal va fi închisă două zile

Marius Parteni

Cei care vor să vândă voucherele “Rabla pentru electrocasnice” vor fi sancționați

Redacția
Încarcă...