RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria vrea să dea spre adopție maidanezi! De anul viitor, sterilizarea câinilor cu stăpâni va fi gratuită!

300 de câini comunitari se află în acest moment la padocul pe care municipalitatea îl gestionează. Informația a fost dată de primarul Marius Pintilie, care a făcut astăzi un apel la iubitorii de animale, să le adopte.

Edilul șef a mai anunțat că anul viitor se va demara și o campanie de sterlizare gratuită a  câinilor cu stăpân, astfel încât aceștia să nu se înmulțească necontrolat, iar mai apoi să ajungă pe domeniul public.

„Avem 300 de câini comunitari la padoc. Rugămintea mea pentru toți pășcănenii, iubitorii de animale: vă rog veniți și adoptați un câine! Vom începe în perioada ianuarie – februarie o campanie de sterilizare gratuită, pentru toți câinii cu stăpân din municipiul Pașcani, în așa fel încât să-i ajutăm pe cei care au animale să-i gestioneze mai bine, să nu se înmulțească, iar în momentul în care ei se înmulțesc să ajungă pe străzi și să fie o problemă pentru ceilalți pășcăneni. Dar până atunci, dacă cineva va dori să adopte un câine, are această posibilitate. Vom face și demersuri de promovare a acestor acțiuni și în presă, în așa fel încât cei doritori să apeleze la Primăria Municipiului Pașcani, iar noi le stăm la dispoziție cu orice informații pentru ca aceștia să poată vizita padocul și de acolo în eventualitatea că găsesc un câine pe placul, lor să-l adopte ”, a declarat Marius Pintilie, primarul muncipiului Pașcani.

Problema câinilor comunitari a fost de-a lungul vremii, o nucă tare pentru toate administrațiile care au condus Municipiul Pașcani, până acum.

  

Related posts

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean ce va avea loc vineri 26 octombrie la Paşcani

Redacția

Autoritățile explică de ce iluminatul public rămâne uneori în funcțiune

Redacția

Primăria Bacău plătește 795.000 de lei unei firme din Pașcani pentru proiectarea parcului industrial. Anul trecut, Consiliul Local a aprobat un alt PUZ pentru aceeași zonă

Redacția
Încarcă...