NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Prima universitate din ţară care începe cursurile este din Iaşi

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ este şi în acest an prima instituţie de învăţământ superior din Iaşi şi din ţară care îşi deschide porţile studenţilor, lunea aceasta având loc ceremonia festivă de deschidere a anului universitar.

 

Reprezentanţii universi­tăţii se vor întâlni cu studenţii de la ora 11 în Aula Magna „Haralamb Vasi­liu“. Conform informaţiilor pre­zen­tate de către instituţia de învă­ţământ superior, la eveniment vor participa, pe lângă rector, prof.dr. Vasile Vîntu, şi preşedintele Senatului, prof.dr. Ge­rard Jităreanu, membri ai Senatului şi Consiliului de Adminis­traţie, rectori ai universităţilor din Iaşi, oficialităţi ale administraţiei publice locale şi re­prezentanţi ale instituţiilor şi societăţilor economice. „Cele mai mari emoţii le vor avea «bobocii» care au reuşit să ocupe, în urma concursului de admitere, un loc la USAMV Iaşi. Anul acesta, instituţia a avut o admitere de succes, ocupând în totalitate locurile bugetate scoase la concurs. La universitate studiază aproape 5.000 de studenţi la cele trei cicluri universitar, dintre care 800 sunt boboci“, au precizat reprezentanţii USAMV. 

Advertisements
  

Admiterea pentru studiile universitare de licenţă se va încheia abia pe 26 septembrie la USAMV, mai fiind locuri disponibile la învăţământul la distanţă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Asociația ”Om Bun” din Iaşi cheamă lumea la voluntariat

Redacția

Rezultate meritorii la olimpiade pentru elevii de la Colegiul Tehnic CF Unirea

Ema Roman

“Ucenicii” de la Colegiul Sadoveanu vor face un stagiu de voluntariat la Spitalul Municipal

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site