RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vești proaste pentru ApaVital: Procurorii DNA au solicitat acte privind redelegarea serviciului de apă-canal!

Foștii consilieri locali din legislativul 2012-2016 au motive de îngrijorare. Săptămâna ce tocmai a trecut, pe adresa Primăriei a venit o solicitate de la DNA Iași. Procurorii vor să afle circumstanțele în care a fost aprobată redelegarea serviciului de apă-canal către operatorul ApaVital.

 

 

  

Conform unor surse bine informate, procurorii DNA au solicitat de la primarul Dumitru Pantazi actele emise de Primărie și Consiliul Local în baza cărora ApaVital a rămas să opereze la Pașcani. Mai exact, Hotărârea de Consiliu Local nr.88/2015, nota de fundamentare semnată de primarul Dumitru Pantazi, și rapoartele compartimentelor de specialitate din subordinea edilului șef.

Din informațiile noastre, procurorii verifică dacă consilierii locali au încălcat legea în momentul emiterii acestei hotărâri și dacă operatorul ApaVital a fost avantajat de acest act în litigiul comercial pe care îl are cu Prest Serv Apa pentru o sumă de 3,5 milioane de lei.

De asemenea, cei de la DNA încearcă să stabilească dacă votul consilierului liberal Neculai Enea a fost influențat de primarul Dumitru Pantazi. Ei cercetează dacă firma la care lucrează fostul ales local a beneficiat în acea perioadă de documente favorabile din partea Primăriei în legătură cu grupul sanitar de la Școala Blăgești, ce a fost construit de această societate pentru suma de 300.000 de lei.

Related posts

Lucrări de forare pe traseul viitoarei Autostrăzi A8, între localitățile Lețcani și Moțca

Redacția

Punct final al lucrărilor! Esplanada va fi spălată! Au fost refăcute 67 de spații verzi

Iulia Huțanu

Campanie de împădurire în localităţile din zona Paşcani. Se caută zilieri care să se alăture acţiunii

Oana Cordoneanu
Încarcă...