RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prima reacție a lui Ursu după inițierea demiterii sale: „Bineînțeles că voi contesta decizia”

Actualul director general al CLP Ecoserv SRL, Leonard Ursu, a declarat ieri la televiziunea Actualitatea TV că va contesta o eventuală înlăturare a sa din funcție, în urma reorganizării juridice a societății pe care o conduce. Acesta a explicat că valabilitatea contractului său de mandat, la conducerea societății, este până în primăvara anului viitor și că cei care doresc să consulte acest contract o pot face pe site-ul CLP Ecoserv.

„Eu personal am mandat până în aceeași periodă a anului viitor și binențeles colegii mei au un mandat mai lung și chiar eu în calitatea de administrator. În calitatea de administrator nu am fost remunerat. Singurele beneficii ale contractului meu de mandat sunt cele prevăzute în contractul de mandat care este public și bineînțeles la care toți cetățenii au acces pe site-ul societății. Este compus dintr-o componentă fixă și anume salariul net al directorului general și colegii mei la fel. Ce vreau să vă spun e că brutul este 740 de lei la contractele de mandat ale colegilor din Consiliul de Administrație, exceptându-mă pe mine care primesc salariu doar pentru funcția de director general pe care o ocup în continuare până luni, așa cum spuneți dumneavoastră. Dumneavoastră puneți problema că cineva mă schimbă. Stați puțin! Sunt în continuare cu contract de mandat, nu înseamnă că mi-am terminat contractul de mandat. Acuma se schimbă forma juridică, se completează un HCL, este decizia primarului, el a inițiat acest proiect de hotărâre, nimeni altcineva, pe o opinie juridică făcută de Compartimentul Juridic din Primărie, pe care binențeles o voi contesta. În momentul în care voi lectura acest proiect, voi avea o opinie. La acest moment nu am nicio opinie și nicio emoție față de chestiunea asta,” a declarat ieri seară Leonard Ursu, directorul general al CLP Ecoserv SRL.

Declarația a fost făcută în contextul în care primarul Marius Pintilie a propus aleșilor locali reorganizarea juridică a societății CLP Ecoserv SRL, în sensul eliminării din conducerea CLP Ecoserv SRL a Consiliului de Administrație format din cinci administratori.

Pintilie susține în expunerea sa de motive că această decizie a fost luată având în vedere faptul că în practica administrațiilor publice locale din România, societățile de tip SRL sunt conduse de un singur administrator care are funcția și de director general. În urma acestei măsuri de reducere a numărului de administratori, primarul spune că se vor reduce cheltuielile CLP Ecoserv SRL, care în prezent plătește cinci administratori.

  

În urma eliminării din structura de conducere a CLP Ecoserv SRL a Consiliului de Administrație își pierde funcția și Leonard Ursu care avea încheiat contractul de mandat cu acest organism, iar prin schimbarea Actului Constitutiv al societății administratorul cu rol de director general este numit și demis de către Consiliul Local al Municipiului Pașcani.

De altfel, la articolul al doilea al proiectului de hotărâre se prevede desemnarea unui administrator neasociat cu rolul de director general, pentru o perioadă interimară de 90 de zile, consilierii locali urmând să desemneze prin vot persoana care va ocupa acea funcție. La același articol se stipulează că mandatele actualei conduceri a CLP Ecoserv SRL încetează de drept.

Decizia finală este a consilierilor locali, care sunt convocați luni, 31 mai, în ședință ordinară. Aceștia mai au pe ordinea de zi și rapoartele administratorilor de la CLP Ecoserv SRL și a lui Leonard Ursu, rapoarte ce arată că nu au fost îndeplinite obiectivele și criteriile de performanță din contractele de mandat semnate cu Primăria.

Related posts

Primăria Pașcani a retras patru autorizații taxi! Acestea vor fi redistribuite

Oana Cordoneanu

Buget de criză la Pașcani, în 2018. Jumătate din veniturile proprii merg pe salarii. Investiții din excedent! (DOC)

Marius Parteni

Amintiri din mandatul de viceprimar: Ce corecții primea Pantazi de la primarul Rățoi!

Marius Parteni
Încarcă...