RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apele Române au început decolmatarea pârâului Gâștești, dar unii cetățeni nu permit accesul utilajelor

De o săptămână de zile angajații Serviciului Hidrotehnic Independent Pașcani au început lucrările de decolmatare a pârâului Gâștești. Petrică Dascălu, directorul instituției, spune că a luat decizia anul acesta să înceapă lucrările mult mai devreme.  Motivul este acela că în urma căderilor de precipitații apele ar putea revărsa și produce pagube. Prin acest demers se vor evita astfel situațiile întâlnite la inundațiile din 2005, atunci când a fost afectat cartierul Fântânele și o parte din zona Gării.

 

 ”Nu vrem să se mai repete situațiile întâlnite în anul 2005. De luni (n.r. 18 martie) am început decolmatarea râului Gâștești pe o porțiune de 1,2 km. Anul acesta am început mai devreme acțiunile astfel încât să nu existe nici un risc”, ne-a declarat Petrică Dascălu, directorul SHP Pașcani.

  

 Pentru realizarea acestei lucrări au fost invitați să acorde sprijin și șefii executivului local. Serviciul Hidrotehnic Pașcani a înaintat mai multe adrese către Primărie, solicitând primarului să poarte discuții cu familiile prin a căror proprietate trece pârâul, ca utilajele să poată interveni.

 ”Fac un apel la administrația locală să participe alături de salariații Administrației Apelor Române Pașcani privind decolmatarea acestui pârâu. Noi am făcut trei adrese la Primăria Pașcani privind participarea salariaților de la Gospodăria Comunală la decolmatarea acestui pârâu și nu am primit nici un răspuns. Primăria trebuie să convingă locuitorii să ne permită accesul pe proprietatea lor. Sunt trei cazuri în discuție și sperăm să putem finaliza lucrarea”, a mai spus Petrică Dascălu.

 Viceprimarul Vasile Axinte spune că Primăria va trimite reprezentanți să discute cu respectivii cetățeni, care trebuie să înțeleagă că porțiunea trebuie decolmată.

 ”Vom trimite doi funcționari să discute cu oamenii. Este și spre binele lor. Trebuie înălțat digul pe o porțiune, iar pentru acest lucru avem nevoie de înțelegere. Vom colabora cu cei de la Apele Române pentru a finaliza investiția”, ne-a declarat viceprimarul Vasile Axinte.    

        

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Imagini dezolante în Parcul Peștișorul, după acțiunea de curățare a bazinului (FOTO)

Marius Parteni

Proiectul privind delegarea serviciului de iluminat public a fost adoptat ilegal!

Răzvan Grecu

Pantazi se laudă cu reluarea lucrărilor de apă în Blăgești

Marius Parteni
Încarcă...