NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prima plată din PNRR, la un pas de realizare. Boloș: Cel mai târziu la începutul lui octombrie

Guvernul așteaptă ca până la începutul lunii octombrie să vină banii aferenți îndeplinirii primelor obiective din PNRR, fiind vorba de 2,6 miliarde de euro, a precizat Marcel Boloș la „Adevărul Live”.

Marcel Bolos - FOTO Eduard Enea

Marcel Boloș e optimist privind virarea primei cereri de plată pentru PNRR FOTO Eduard Enea

Guvernul României, prin ministrul Marcel Boloș, este optimist că Bruxelles-ul va da undă verde pentru acordarea banilor aferenți primei cereri de plată, pentru îndeplinirea jaloanelor și țintelor din perioada octombrie-decembrie 2021.

Advertisements
  

Pe ordinea de zi a Colegiului Comisarilor, astăzi (n.r. – miercuri), e decizia de plată numărul unu pentru România și comunicarea oficială ar trebui să aibă loc în jurul zilei de mâine. Desigur, noi ne-am îndeplinit toate solicitările și observațiile pe care le-am primit din partea Comisiei Europene. Socotim că avem îndeplinite condițiile necesare pentru a primi acest aviz pozitiv. Demersurile continuă, pentru că dacă primim acest aviz urmează discuția în comitetele de specialitate ale Comisiei Europene, formate din miniștrii de Finanțe ai UE. De-abia atunci banii se virează în conturile României”, a precizat Marcel Boloș, într-un interviu pentru „Adevărul“, explicând că suma de încasat este de 2,6 miliarde de euro.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un manuscris al lui Einstein în care analiza teoria relativității generale, scos la licitație pe o sumă record

Redacția

Ce pot vedea vizitatorii în sediul Primăriei Capitalei în Noaptea Muzeelor din 14 mai: șase expoziții, patru instalații artistice și o proiecție de filme istorice

Redacția

Ninsorile au revenit în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site