RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Studiu: Dezinformarea pe populara aplicație TikTok a atins cote alarmante

Dezinformarea pe TikTok a atins niveluri alarmante, mai ales că aplicația este din ce în ce mai mult folosită de adolescenți pentru a căuta informații, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania NewsGuard, citat de AFP.

TikTokFoto: Lehuishi | Dreamstime.com

La începutul lunii septembrie, organizația a efectuat o cercetare pe o serie de subiecte de știri, de la invazia Rusiei în Ucraina la vaccinurile Covid, și a stabilit că 20% dintre videoclipurile care au apărut în rezultate conțineau informații false sau înșelătoare.

  

Acesta evidențiază un videoclip în care o tânără își dezvăluie rețeta pentru un “leac”, hidroxiclorochina, un tratament controversat care s-a dovedit a fi ineficient împotriva Covid.

Potrivit NewsGuard, “toxicitatea TikTok reprezintă acum un pericol semnificativ, deoarece căutările pe Google sugerează că TikTok este din ce în ce mai mult folosit de tineri (…) pentru a găsi informații”.

“În 2021, TikTok a depășit Google ca fiind cel mai popular site web din lume, potrivit Cloudflare”, o companie specializată în infrastructură și servicii de internet, adaugă compania, specializată în instrumente de evaluare a site-urilor de știri.

În general, cercetătorii de la NewsGuard spun că până și rezultatele căutărilor care nu conțin dezinformări “sunt adesea mai dezbinătoare decât cele ale Google”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Israelul revocă permisele de intrare pentru trei colaboratori apropiați ai președintelui Autorității Palestiniene/ Aceștia vizitaseră un condamnat pentru uciderea unui soldat israelian, eliberat după o pedeapsă de 40 de ani

Redacția

Opt medici care l-au îngrijit pe Diego Maradona înainte de moartea sa, în faţa instanţei de judecată

Redacția

Ciucă, întâlnire cu președinte Curții de Conturi Europene. PNRR, printre subiectele abordate

Redacția
Încarcă...