NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Studiu: Dezinformarea pe populara aplicație TikTok a atins cote alarmante

Dezinformarea pe TikTok a atins niveluri alarmante, mai ales că aplicația este din ce în ce mai mult folosită de adolescenți pentru a căuta informații, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania NewsGuard, citat de AFP.

TikTokFoto: Lehuishi | Dreamstime.com

La începutul lunii septembrie, organizația a efectuat o cercetare pe o serie de subiecte de știri, de la invazia Rusiei în Ucraina la vaccinurile Covid, și a stabilit că 20% dintre videoclipurile care au apărut în rezultate conțineau informații false sau înșelătoare.

  

Acesta evidențiază un videoclip în care o tânără își dezvăluie rețeta pentru un “leac”, hidroxiclorochina, un tratament controversat care s-a dovedit a fi ineficient împotriva Covid.

Advertisements

Potrivit NewsGuard, “toxicitatea TikTok reprezintă acum un pericol semnificativ, deoarece căutările pe Google sugerează că TikTok este din ce în ce mai mult folosit de tineri (…) pentru a găsi informații”.

“În 2021, TikTok a depășit Google ca fiind cel mai popular site web din lume, potrivit Cloudflare”, o companie specializată în infrastructură și servicii de internet, adaugă compania, specializată în instrumente de evaluare a site-urilor de știri.

Advertisements

În general, cercetătorii de la NewsGuard spun că până și rezultatele căutărilor care nu conțin dezinformări “sunt adesea mai dezbinătoare decât cele ale Google”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rusia își propune să obțină victoria asupra Ucrainei până la 9 mai, spun oficialii europeni

Redacția

Incendiul masiv din centrul orasului Piatra Neamț a fost stins. A ars vegetația uscată de pe Pietricica / Flăcările s-au văzut din toate zonele orașului

Redacția

GSP: Din hala de pește, la victorie. Uimitoarea viață a noului campion din Turul Franței. La început era pur și simplu „bolnav de stres”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site