NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia de la Veneția, sesizată pe legile Justiției. Cum se poziționează principalii actori

USR a anunțat sesizarea Comisiei de la Veneția pe tema legilor Justiției. În același timp, ministrul a susținut că sesizarea trebuia făcută anul trecut, în timp ce USR era în fruntea ministerului. 

Catalin Predoiu conferinţă de presă privind punerea în dezbatere publică a legilor Justiţiei FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiției susține că nu mai este timp pentru sesizarea Comisiei de la Veneția FOTO Arhivă

USR a anunțat că a trimis proiectele pe legile Justiției la Comisia de la Veneția, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

  

„Comisia de la Veneția va emite o opinie pe cele trei legi ale justiției. Asta am cerut astăzi în Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Solicitarea a fost admisă cu majoritatea voturilor. PSD-PNL ar trebui să nu se grăbească: să aștepte punctul de vedere solicitat și să-l implementeze în raport cu prevederile MCV și GRECO”, a transmis Iulian Bulai, potrivit unui comunicat USR. 

Advertisements
Advertisements

Fostul ministru Stelian Ion l-a acuzat pe actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, că s-a opus sesizării forului internațional înainte de dezbaterea parlamentară. Potrivit MainNews, fostul ministru al Justiției a susținut că „nu avem de-a face cu o monitorizare obișnuită”, ci este vorba despre monitorizare făcută la „cererea expresă” a USR. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Scandal: FC Barcelona îi cere lui Neymar să returneze suma de 10,2 milioane euro

Redacția

MAE anunță că România susține suspendarea vizelor pentru turiștii ruși

Redacția

Majoritatea eurodeputaţilor români, vot pentru introducerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE. Cine s-a opus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site