NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primă de 1.500 lei pentru absolvenții care își găsesc un loc de muncă

Absolvenții instituțiilor de învățământ, cât și ai școlilor speciale, în vârstă de minim 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, pot solicita primă de inserție în cuantum de 1.500 lei, din bugetul asigurărilor de șomaj.

 

Acești bani se vor acorda în două tranșe, respectiv jumătate din sumă la data angajării și cealaltă după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

 Prima va fi menținută și în situația în care încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator în timpul primului an de la angajare, dacă în termen de 30 de zile începe un nou serviciu la un alt angajator, cu normă întreagă, tot pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Absolvenții care nu se angajează în termen de 60 de zile de la absolvire și se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă pot beneficia de indemnizația de șomaj, în cuantum de 250 de lei, acordată timp de 6 luni.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Un tânăr român explică de ce nu ar merge la război

Redacția

Copii mici cu părinţi cărunţi: ce înseamnă pentru societate faptul că oamenii au copii tot mai târziu în viaţă?

Redacția

Ministrul: Nu mă feresc să înlocuiesc Poșta ca distribuitor de pensii, dacă poștașii fac politică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site