NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prețul gunoiului nu crește: Se cere demisia membrilor Consiliului de Administrație!

 EcoSalubritate nu a primit aviz favorabil din partea legislativului local să majoreze prețul gunoiului, conform proiectului inițiat de primarul Dumitru Pantazi. Aleșii din opoziție au cerut introducerea taxei de salubrizare și demisia membrilor Consiliului de Administrație.

   Discuțiile au fost aprinse și astăzi. Opoziția a condamnat modul în care este manageriată această societate și faptul că singurele soluții propuse sunt creșterile de preț. În discuție a fost adus și raportul administratorilor de la aceastră societate, care nu a fost dezbătut, deși a fost înaintat către legislativul local.”Multe din angajamentele curpinse în planul de management nu au fost respectate. De aceea consider că ar trebui demis Consiliul de Administrație. Propun să votăm astăzi pe marginea acestui subiect”, a susținut consilierul PNL Claudiu Bodoașcă.

 Propunearea lui nu a fost agreată, pe motiv că nu a fost inițiat un proiect în acest sens.

 Cât privește majorarea tarifului, directorul Eduard Dumea a susținut că aceast lucru se impune ca urmare a introducerii taxei de mediu în prețul serviciilor de depozitare la Groapa de la Țuțora Iași. Asta deși în proiectul de hotărâre era stipulat faptul că această creștere este necesară pentru corelarea salariilor odată cu creșterea salariului minim pe economie.

 Edilului local i-a fost adus la cunoștiință faptul că în campania electorală a promis un preț de 8 lei/pers. pe serviciile de salubrizare, odată cu introducerea taxei. Dumitru Pantazi s-a arătat deranjat de această întrebare și a motivat că măsura nu poate fi pusă în practică deoarece nu a fost implementat proiectul ADIS la nivel de județ.

 Pantazi a fost pus în dificultate de întrebarea unui ales: ”Domnule primar, dumneavostră susțineți acest proiect de creștere a tarifului?”, a întrebat Andrei Râznic. Primarul s-a ferit să ofere un răspuns clar pe acest subiect.

 În urma votului exprimat, au rezultat 7 voturi împotrivă și 8 abțineri. Opoziției, care a votat împotrivă, s-a alăturat și consilierul PSD Leonard Ursu, ceilalți colegi ai acestuia abținându-se.

 Grupul consilierilor PNL a anunțat că va organiza săptămâna viitoare o ședință a legislativului local unde vor iniția proiectul de hotărâre privind demiterea Consiliului de Administrație de la EcoSalubritate.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Master Planul rutier favorizează municipiul Pașcani. Discuțiile au avut loc ieri

Marius Parteni

Concurs la Primăria Tg.Frumos pentru ocuparea postului de director la Termoserv Salub

Redacția

Probleme la Eco Salubritate. Întârzie programul de colectare a deșeurilor

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site