În discuţiile avute cu managementul societăţii, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici şi protocoale în lanţul de producţie şi distribuţie, în măsură să asigure produse de calitate pentru consumatori, a transmis Guvernul printr-un comunicat.
„Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia şi echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieţei produse de calitate şi să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranţa alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat şeful Executivului, potrivit sursei citate.
Guvernul a subliniat că o componentă importantă a Programului „Sprijin pentru România” este susţinerea agriculturii şi industriei alimentare, domenii strategice şi cu pondere substanţială în economia românească.
„Am decis recent în Guvern să punem la dispoziţia fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură de susţinere a agriculturii şi industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de creşterea preţurilor la produsele de bază. Pentru a face performanţă este nevoie de forţă de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susţinut şi a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului ‘Sprijin pentru România’ prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură şi industria alimentară”,
» Citește continuarea pe pagina autorului