RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Pregătiri pentru vizita familiei Regale! Trenul regal ajunge vineri în gara Pașcani

Reprezentanții Primăriei s-au întâlnit astăzi cu șeful stației CF, și conducerea Poliției Locale, pentru a pune la punct ultimele pregătiri înainte de sosirea trenului regal în gara Pașcani.

 

  

 

Evenimentul este așteptat cu emoție de toată lumea, pentru că vineri, principesa moștenitoare Margareta și principele Radu vor ajunge și în municipiul nostru.

În periplul său prin țară, trenul regal ajunge în Gara Pașcani vineri, 16 decembrie, unde va poposi 20 de minute.

 Călătoria în județul nostru are loc cu ocazia împlinirii a 100 de ani de mutarea capitalei țării la Iași, fiind dedicată comemorării a o sută de ani de la refugiul Familiei Regale, al Guvernului și al Parlamentului României la Iași.

Astfel, principesa moștenitoare Margareta și principele Radu vor parcurge întocmai traseul din zilele de 5 și 6 decembrie 1917, când în tren se aflau regele Ferdinand I și regina Maria.

Joi, 15 decembrie, garnitura regală va opri la Mărășești, Adjud și Bacău, iar vineri, trenul va opri la Roman, Pașcani și Iași.

Trenul Regal va sosi în gara din Mărășești joi, la ora 14,27, unde va opri pentru 13 minute, a doua oprire va avea loc în gara din Adjud la ora 15,09, iar ultima oprire a trenului va avea loc în gara din Bacău la ora 16,19.

De asemenea, vineri, trenul regal va sosi în gara din Roman la ora 11,04, unde va opri pentru 10 minute, a doua oprire va avea loc în gara din Pașcani la ora 11,57, unde trenul va sta 20 minute, iar ultima oprire a garniturii regale va fi în gara din Iași, la ora 13,56.

 

De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat în gara din Iași, în aceeași zi, între orele 14,30 și 21,00, precum și a doua zi, pe 17 decembrie, între orele 9,00 și 12,00.

Related posts

Festivalul pentru elevi „Rampa teatrală” la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Iulia Huțanu

Pășcăneanca Antonia Roșu premiată la Festivalul Volare!

Redacția

Iași: Activitate de educație anticorupție pentru promovarea integrității

Redacția
Încarcă...