RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Prefectul judeţului a anunţat că lui Tudor Minea i-a fost restras atestatul de examinator

Prefectul Iaşului a anunţat pri­mele măsuri împotriva comisarului Tudor Minea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Iaşi.

Ro­meo Olteanu a precizat că membrii comisiei de disciplină din cadrul Ministerului Administraţiei şi In­ternelor au hotărât suspendarea lui Minea din postura de examinator. Cu alte cuvinte, acesta nu mai poate participa la examenele practice de conducere a aspiranţilor la permis de conducere. „Până la finalizarea cercetărilor, comisia de disciplină a decis retragearea atestatului de examinator. În funcţie de rezultatele probelor biologice de sânge recoltate pentru stabilirea alcoole­miei, se va decide şi suspendarea acestuia din funcţie“, a precizat prefectul Romeo Olteanu.

Potrivit acestuia, Tudor Minea ar fi spus că nu a servit băuturi alcoolice în in­cinta instituţiei pe care o conduce, ci la câteva sute de metri depărtare, la Restaurantul Cotnari.

  

Reamintim că Minea a fost prins băut la volan vineri noaptea, în jurul orei 23.45, pe bulevardul Primăverii, de un echipaj de poliţie care efectua o razie pentru depistarea şoferilor care consumă alcool. Potrivit unor informaţii, în ziua respectivă, comisarul şi-ar fi serbat ziua de naştere, apoi s-a urcat în autoturismul său şi a plecat spre casă. După ce a suflat în etilotest, a ieşit o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul de Neurochi­rurgie, unde i-au fost prelevate două probe de sânge, la un interval de o oră. Adus la sediul Poliţiei Rutiere, el nu a dorit să facă declaraţii şi a plecat pe jos spre casă. În privinţa probelor biologice de sânge ale comisarului, Institutul de Medicină Legală va trimite astăzi rezultatele Poliţiei Rutiere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

sursa Ziarul de Iasi

 

Related posts

Beat la volan! Poliţiştii i-au deschis dosar penal

Ema Roman

O femeie a fost ucisă de iubit pe stradă, în fața copilului lor de șase ani

Redacția

Bărbat condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori în gât

Redacția
Încarcă...