RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Povestea lui Celine Dion: cum a ajuns regina muzicii pop și ce încercări i-a scos viața în cale

Celine Dion, artista care la vârsta de 5 ani se urca pe masa din bucătărie seară de seară pentru a le cânta celor 13 frați, are o poveste de viață plină de momente emoționante.

Deși toți membrii familiei aveau legături cu muzica, cântând la evenimente sau prin localurile din Quebec, mezina familiei a avut norocul de a deveni vedetă internațională: „Mă simt norocoasă să am această ocazie, să-mi reprezint toată familia prin cariera mea.” Cum a ajuns Celine Dion regina muzicii pop? Trăind alături de muzicieni și fiind înconjurată de instrumente muzicale, Celine și-a descoperit pasiunea pentru crearea propriilor ei cântece la o vârstă fragedă. Astfel că la vârsta de 12 ani, împreună cu unul dintre frații ei, a compus un cântec pe care ulterior l-a înregistrat și l-a trimis către René Angélil, un manager care susținea artiștii canadieni. Acesta a invitat-o pe tânără la o audiție, moment în care s-a îndrăgostit iremediabil de vocea ei. Un an mai târziu, acesta și-a ipotecat casa pentru a-i produce tinerei primul album. Primul sărut Într-un interviu din anul 1999, René povestește cum a avut loc primul lor sărut: ”Am divorțat în anul 1985, când Celine avea 17 ani. 3 ani mai târziu, eram în Dublin, Irlanda, unde Celine a reprezentat Elveția la Eurovision, și unde a câștigat de altfel. Am mers să o felicit și să o sărut de noapte bună, însă în loc să o sărut pe obraz, m-am oprit cu buzele peste ale ei. De atunci, totul s-a schimbat”.


Mama Celinei s-a opus relației Întrebată cum au reacționat membrii familiei la aflarea veștii că cei doi erau îndrăgostiți, Celine declară: ”Eram îndrăgostită cu mult timp înainte să mă sărute. M-am îndrăgostit de omul care era René de la prima întâlnire. Nu la modul romantic, aveam 12 ani totuși, dar îmi plăcea cum se comporta cu toți cei din jurul meu, inclusiv familia mea. La 16 ani, sentimentele au început să se schimbe, să se maturizeze. Am început sa simt iubirea. Mama, cum mergea cu noi peste tot, în toate turneele, și cu experiența ei cu 14 copii, a simțit ce vine si l-a supravegheat îndeaproape pe René. Nu era persoana alături de care m-ar fi văzut toată viața. A încercat să mă convingă spunându-mi că a divorțat de 2 ori și că are copii, dar mai ales că nu e acel prinț fermecător pe care-l merit. Mai târziu, însă, a văzut că toată lumea îl iubește pe René și l-a acceptat și ea.”


René Angélil – managerul, soțul și inspirația din spatele celor mai frumoase cântece Deși între cei doi era o diferență de 26 ani, s-au căsătorit în secret în anul 1991. Trei ani mai târziu, în 1994, aceștia au hotărât să-și jure dragoste eternă la Catedrala Notre-Dame din Montreal. Nunta, una de poveste, a fost difuzată live pe un canal de televiziune din Canada. Odată cu relația lor, și cariera artistei a prins aripi. După ce a câștigat două mari premii, Oscar și Grammy pentru interpretarea piesei din filmul „Frumoasa și Bestia”, faimosul cântec din filmul Titanic, „My Heart Will Go On” i-a adus artistei Premiul Academic pentru cel mai original cântec. Celine Dion a rămas singură cu copiii După multe încercări de a rămâne însărcinată, Celine Dion dă viață pe rând a trei copii frumoși. În anul 2001, Celine l-a născut pe fiul cel mare, pe numele lui, René Charles. Nouă ani mai târziu, aceasta rămâne însărcinată cu gemeni, Nelson și Eddy. Acum, aceștia sunt singurii bărbați din viața ei. René a fost învins de cancer in ianuarie 2016, după ce în anul 1998 a mai câștigat puțin timp pentru a se putea bucura de copiii pe care avea să-i ofere soția lui.

Celine Dion povestește cu lacrimi în ochi faptul că René nu putea mânca și că trebuia hrănit de 3 ori pe zi: ”Singurul lucru la care am sperat în acești ani de agonie a fost să poată părăsi această lume împăcat și fără griji. În ziua în care simțeam amândoi că acea clipă se apropie, m-am așezat lângă el și i-am șoptit: vreau să mergi în pace, să nu-ți faci griji de cariera mea, de copiii noștri. Îți promit că totul va fi bine.”
Acum, la trei ani după incident, Celine declară că ar avea o remușcare pe care nu ar trebui să o aibă: „A vrut să moară în brațele mele și uneori mă gândesc dacă nu ar trebui să regret faptul că nu s-a întâmplat așa. Nu a murit în brațele mele, dar a murit în inima mea!” Încă o săgeată în inimă pentru Celine Dacă moartea soțului nu era suficientă, fratele ei a decedat după 2 ani de aceeași boală – cancer la gât. Într-un interviu, aceasta declară că fratele ei a murit chiar de ziua lui René: „De ziua lui, René a venit să-mi ia fratele pentru că fratele meu ar fi fost prea slab să se înalțe singur”.

  


Un nou început

La 3 ani după moartea soțului, viața artistei capătă o nouă înfățișare. Celine Dion revine cu forțe proaspete, parcă mai puternică și mai curajoasă ca oricând. Aceasta și-a schimbat look-ul, a scos un nou album și a organizat un turneu prin toată lumea. „Curaj”, turneul și numele albumului este cuvântul care o portretizează pe artistă, acum, când a trecut peste greutățile vieții: ”Curaj vine de la puterea pe care am căpătat-o după tot ce mi s-a întâmplat: mi-am pierdut soțul, managerul, copiii mei și-au pierdut tatăl. Trebuia să mă ridic, voiam să o fac.” Celine Dion va concerta pentru prima dată în România anul viitor. Concertul va avea loc pe 29 iulie 2020, pe Arena Națională. Cei care așteaptă cu nerăbdare să se bucure de show-ul artistei,  își pot achiziționa biletele pe celine.emagic.ro, iabilet.ro și eventim.ro. Concert organizat de EMAGIC.

sursa www.libertatea.ro

Related posts

Ziua mondială a siguranței și sănătății la locul de muncă

Redacția

Turneu reușit, cu victorii internaționale pentru Jaguarii de la CSS Pașcani 2012 la Premier Junior Cup Iași! (foto)

Carmen Bălăceanu

3 mai, ziua mondială a libertății presei

Redacția
Încarcă...