NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia trebuie să plătească 500.000 de euro pe zi pentru ignorarea deciziei CJUE în cazul minei de la Turow

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a ordonat luni Poloniei să plătească o penalitate zilnică de 500.000 de euro către Comisia Europeană pentru că nu a oprit exploatarea minei de lignit carieră deschisă de la Turow, încălcând astfel o decizie a instanţei europene pronunțată în urmă cu câteva luni, relatează Reuters.

CJUE a decis în luna mai a acestui an că Polonia trebuie să pună capăt „imediat” exploatării unei mine de cărbune situate în apropiere de Cehia şi ale cărei efecte nocive asupra mediului au fost denunţate de Praga.

Decizia CJUE a venit ca răspuns la o acţiune formulată de guvernul ceh pentru a obţine de urgenţă oprirea funcţionării minei de lignit de la Turow, cazul urmând să fie examinat pe fond mai târziu.

Mina cu carieră deschisă de la Turow, exploatată din 1904, se află în sud-vestul Poloniei, în apropiere atât de graniţa cu Republica Cehă cât şi de cea cu Germania. Grupul energetic public polonez PGE, care deţine şi operează mina, intenţionează să continue extragerea cărbunelui până în 2044 şi să extindă exploatarea cu 25-30 kilometri pătraţi.

  

Potrivit autorităţilor cehe, mina are un impact neg

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Încă o afecţiune pe lista celor cu risc de dezvoltare a complicaţiilor în caz de infectare cu COVID-19

Redacția

Gorghiu, mesaj pentru liberali: „Mai este puţin şi se termină alegerile din filiale. Responsabilitatea faţă de PNL rămâne o obligaţie!”

Redacția

Dragnea a văzut la protestele din 10 august cum Jandarmii împărţeau flori, nu cum băteau oameni nevinovaţi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site