NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ce este praful alb din zona eurocontainerelor din cartiere? Iată explicațiile!

Operatorul local de salubrizare, Girexim Universal, deratizează și dezinfectează în această perioadă punctele unde sunt amplasate eurocontainerele pentru depozitarea deșeurilor. Praful alb ce poate fi văzut în zonele unde se depozitează deșeurile este o clorură de var.

Explicațiile ne-au fost oferite de reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Iași, care monitorizează activitatea operatorului județean ce colectează deșeurile.

“Operatorul de salubritate are obligația de a deratiza și dezinfecta pe domeniul public, atâta timp cât aceste eurocontainere sunt amplasate pe domeniul public. Iar această substanță albă este o clorură de var, cu care se acționează în preajma punctelor de colectare. Se acționează doar în anumite perioade”, ne-a precizat Lucian Iacob, reprezentant ADIS Iași.

Clorura de var se utilizeaza pentru albire și pentru igiena mediului. Produsul este destinat uzului casnic sau profesional. Ea poate servi drept agent de îndepărtare a mirosurilor neplăcute în igiena publică sau decolorant în industria celulozei și a hârtiei, în industria textilă.

  

Pe rețelele de socializare în acest weekend au circulat fotografii cu puncte de colectare unde a fost împrăștiat clorură de var. Ele au fost însoțite de mesaje prin care se arăta că există pericolul ca patrupedele să fie afectate, dacă intră în contact cu soluția.

Advertisements

Related posts

Adio, spectacole sau petreceri! Ludovic Orban a anunțat ce reguli trebuie respectate după 15 mai

Redacția

Orban: Deci nu se închide nimic! Anumite activități, unde de regulă după 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise

Redacția

Prefectul a solicitat primarului Pantazi să stopeze cheltuielile neesențiale pe timpul stării de urgență

Răzvan Grecu
Încarcă...