RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia înalță un gard de sârmă ghimpată la granița cu enclava rusă Kaliningrad

Polonia îşi baricadează cu sârmă ghimpată graniţa cu encalava rusă Kaliningrad. Gardul este menit să-i ţină la distanţă pe migranţi şi să le dea localnicilor din regiunea de graniţă un sentiment de siguranţă, scrie Deutsche Welle.

Curtea lui Krzysztof Zajaczkowski se află cu aproximativ 400 de metri în faţa tăbliei pe care scrie în poloneză „graniţă de stat”. De la fereastra sa, primarul satului Wilkajcie poate vedea inscripţia. Pădurea din spatele ei se află deja pe teritoriul enclavei ruse Kaliningrad. În noiembrie 2022 se mai poate ajunge încă fără probleme până la fâşia de graniţă. Dar pe viitor nu va mai fi posibil, fiindcă pe partea poloneză va fi ridicat un gard de sârmă ghimpată tip NATO, cu lame ascuţite ca lamele de bărbierit.

La câţiva kilometri depărtare lucrările de instalare a gardului au început deja. „Este bine şi necesar dacă trăieşti atât de aproape de Rusia”, a explicat primarul Zajaczkowski. El spune că nu se simte ameninţat în lipsa gardului, fiindcă grănicerii polonezi supraveghează foarte strict frontiera. „Dar dacă ne uităm ce se întâmplă astăzi în Ucraina, nu ştim ce surpriză ne mai poate produce partea rusă”, a declarat el.

„Vrem ca această frontieră să fie impermeabilă” – cu această afirmaţie ministrul polonez al Apărării,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

fanatik.ro: României i-a luat 15 ani să pună capăt unei proceduri de infringement. Discriminarea, combătută doar în folosul politicienilor

Redacția

BREAKING Eduard Hellvig resigns as Director of National Intelligence Service: „It’s a gesture of democratic health”

Redacția

Cum explică eurodeputații Puterii opoziția față de revizuirea tratatelor UE, în varianta discutată în PE

Redacția
Încarcă...