NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia înalță un gard de sârmă ghimpată la granița cu enclava rusă Kaliningrad

Polonia îşi baricadează cu sârmă ghimpată graniţa cu encalava rusă Kaliningrad. Gardul este menit să-i ţină la distanţă pe migranţi şi să le dea localnicilor din regiunea de graniţă un sentiment de siguranţă, scrie Deutsche Welle.

Curtea lui Krzysztof Zajaczkowski se află cu aproximativ 400 de metri în faţa tăbliei pe care scrie în poloneză „graniţă de stat”. De la fereastra sa, primarul satului Wilkajcie poate vedea inscripţia. Pădurea din spatele ei se află deja pe teritoriul enclavei ruse Kaliningrad. În noiembrie 2022 se mai poate ajunge încă fără probleme până la fâşia de graniţă. Dar pe viitor nu va mai fi posibil, fiindcă pe partea poloneză va fi ridicat un gard de sârmă ghimpată tip NATO, cu lame ascuţite ca lamele de bărbierit.

La câţiva kilometri depărtare lucrările de instalare a gardului au început deja. „Este bine şi necesar dacă trăieşti atât de aproape de Rusia”, a explicat primarul Zajaczkowski. El spune că nu se simte ameninţat în lipsa gardului, fiindcă grănicerii polonezi supraveghează foarte strict frontiera. „Dar dacă ne uităm ce se întâmplă astăzi în Ucraina, nu ştim ce surpriză ne mai poate produce partea rusă”, a declarat el.

Advertisements

„Vrem ca această frontieră să fie impermeabilă” – cu această afirmaţie ministrul polonez al Apărării,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Solicitările de înscriere în Cartea funciară, de recepţie sau avizare pot fi depuse de-acum și online, după completarea Legii cadastrului

Redacția

În loc de protest, unde se permite prezența a maxim 500 de persoane, Ciolacu vrea să organizeze un spectacol și să-i invite și pe Cîțu și pe Boc

Redacția

Premierul Ciucă, după întâlnirea cu oamenii de afaceri francezi: ”România se bucură de încrederea investitorilor străini/ Am mulțumit investitorilor francezi pentru cele peste 125.000 de locuri de muncă din țara noastră”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site