RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Polițiștii au scos radarele pe străzile din județul Iași. Acțiune de amploare în acest weekend

În această minivacanţă de Rusalii, poliţiştii rutieri acţionează pe principalele artere rutiere din judeţul Iaşi, cu aparatura radar din dotare, pentru prevenirea tuturor cauzelor de producere a accidentelor rutiere şi pentru asigurarea respectării legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice de către toţi participanţii la trafic.

În acest context, poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto şi pietonilor:

  • Pentru un plus de siguranţă rutieră, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule şi nu uitaţi de politeţea rutieră.
  • Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre.
  • Respectaţi regimul legal de viteză!
  • Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile în condiţii de vizibilitate redusă.

Exemple semnificative:

Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au depistat, la data de 06 iunie a.c., în jurul orei 15.00, un bărbat de 51 ani, care conducea un auto pe şos. C. A. Rosetti, din mun. Iaşi, fiind sub infuenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1, Cod Penal, iar cercetările continuă.

  

La aceeaşi dată, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au depistat un tânăr, de 24 ani, care conducea un auto pe drumul public, deşi avea permisul de conducere suspendat. Acesta le-a declarat iniţial poliţiştilor că nu are permisul de conducere asupra sa. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind sub 0,40 mg/alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul  fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

La aceeaşi dată, poliţiştii rutieri, în urma acţiunii derulate pe raza municipiului Iaşi, în intervalul orar 06.30-13.30, au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.995 lei, dintre care 33 pentru depăşirea regimului legal de viteză. Astfel, a fost depistat un tânăr, de 21 ani, care conducea un auto pe bulevardul Chimiei, din mun. Iaşi cu viteza de 116 km/h (control radar). Acesta a fost sancţionat conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în valoare de 1.305 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Acţiunile rutiere continuă pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic!

foto facebook/Atenție Poliția Iași

Related posts

Raportul ISJ cu privire la activitatea directorului de la Colegiul Național Sadoveanu a scos la iveală nereguli cu fondurile europene

Răzvan Grecu

Polițiștii rutieri pășcăneni au aplicat 40 de sancțiuni în 4 ore. Un șofer a rămas fără permis pentru 3 luni

Răzvan Grecu

Polițiștii locali sunt cu ochii pe șoferii și pietonii indisciplinați

Oana Cordoneanu
Încarcă...