NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Oficial: Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, interzise. Excepție la un liceu din Pașcani

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, pentru G4Media.ro un punct de vedere în care arată că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

Iată răspunsul complet al Ministerului:

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție.”

În aceste condiții, singura variantă de organizare a festivităților, la care au apelat deja unele școli din țară, sunt platformele online precum Zoom.

În alte cazuri, cum a fost un liceu din Pașcani, a avut loc o festivitate cu participarea a doar câtorva persoane, scopul fiind premierea șefilor de promoție.

G4media.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Colegiul “Mihail Sadoveanu” anunță începerea înscrierii elevilor în clasa a V-a

Redacția

Taxele de recunoaștere și echivalare a diplomelor, eliminate

Redacția

Iaşiul universitar îşi deschide porţile pentru următoarele zile. Sunt aşteptaţi 10.000 de tineri

Redacția
Încarcă...