NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliția Siguranță Școlară și-a început activitatea. Șase oameni ai legii desemnați în județul Iași

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară și-a început activitatea. Angajații de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și cadrele didactice.

Poliţia Siguranţa Şcolară este formată la nivel național dintr-un număr de 270 de poliţişti. În această structură, conform Biroului de Presă al IPJ Iași, la nivelul județului nostru, au fost desemnați  șase polițiști care se vor ocupa de prevenirea și combaterea violenței în școală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora.

. Ministrul de Interne Marcel Vela a semnat săptămâna trecută ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române. 

Direcția pentru Siguranța Școlară va monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru buna funcționare a școlilor.

Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a oamenilor legii.

Advertisements

Related posts

În minivacanță, polițiștii vor fi la datorie

Redacția

Măcel în Gara din Ruginoasa. Cincisprezece indivizi au tăbărât pe doi frați navetiști, care se întorceau din Pașcani

Oana Cordoneanu

Sentinta surpriza intr-un mega-dosar de crima organizata. Victimele sunt din Pascani si Gastesti

Redacția
Încarcă...