RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Poliția și Parchetul nu au primit nicio sesizare cu privire la listele cu semnături împotriva ApaVital!

Reprezentanții Poliției și Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani au negat în această seară că instituțiile pe care le reprezintă ar fi fost sesizate de către șefii Primăriei cu privire la veridicitatea semnăturilor care susțin proiectele de hotărâre inițiate de societatea civilă, ce fac referire la retragerea municipiului din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare a serviciului de apă-canal către ApaVital Iași!

Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași a negat un astfel de demers :”Nu există nici o plângere formulată în acest sens. Verificați la Parchet”. Reporterii noștri s-au conformat și l-au contactat pe prim-procurorul Liviu Beceru, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani care a negat și el o astfel de sesizare: “Nu. Nu avem nici o plângere ori sesizare în acest sens”, a susținut procurorul.  

  

Informația a apărut pe oficiosul primarului Dumitru Pantazi  unde se susține că șefii administrației locale au sesizat Poliția Pașcani pentru ca lucrătorii acesteia să verifice semnăturile întrucât există suspiciuni de fals. Mai mult ziarul Orizontul susține că primarul Dumitru Pantazi a verificat personal o parte din semnatari, pe care i-a apelat telefonic. Trei dintre semnatari, pe care îi cunoștea, i-ar fi răspuns negativ când au fost întrebați dacă au semnat pe acele liste.

Deși reprezentanții Poliției infirmă primirea unei astfel de sesizări ziarul Orizontul susține că „Primăria a cerut ca fiecare semnătură în parte să fie verificată dacă aparține sau nu persoanelor trecute pe liste”.

Menționăm că primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns la telefon pentru a confirma sau infirma dacă a făcut sau nu o astfel de plângere, insă consilierul său Dionisie Afloroaiei a susținut pentru același ziar  că acea plângere există.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Operațiunea mușamalizarea! ApaVital și Primăria se fac că nu au cunoștință de activitățile din zona puțurilor de captare Moțca (FOTO-VIDEO)

Marius Parteni

În lipsa investițiilor, bălțile formate în urma ploilor dau bătăi de cap pășcănenilor

Oana Cordoneanu

Ce drumuri naţionale vor fi refăcute în județul Iaşi anul acesta

Redacția
Încarcă...