NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

POLIŢIA IEȘEANĂ RECOMANDĂ

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, POLIŢIA IEȘEANĂ RECOMANDĂ!

 

 

  

Adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate, astfel încât să nu permiteți infractorilor să speculeze neglijenţa dumneavoastră în a vă securiza casa. De exemplu, pentru aceştia, un apartament situat la parter sau la primul etaj, lăsat nesupravegheat, cu ferestrele deschise, poate reprezenta o invitație.

Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, înfaţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat!

Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cuchei ce nu pot fi multiplicate uşor și achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

Nu oferiţi necunoscuţilor informaţii desprebunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu permiteţi accesul în locuinţă celor carevin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Dacă sună la uşă persoane care pretind căreprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz, etc.), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu, şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!

Nu povestiți cunoscuților și nu postați pereţele de socializare detalii despre plecările mai lungi de acasă. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere, care pot să vină periodic să vă ridice corespondenţa pentru a lăsa impresia de casă locuită!

Nu postaţi pe site-urile de socializareimagini din care să reiasă că țineți în casă bunuri de valoare!

Bijuteriile în cantităţi mari, banii,acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare!

Pentru efectuarea menajului sau a unorreparaţii, apelaţi la firme autorizate!

În cazul în care aveți o casă de vacanță,verificați periodic starea ei sau rugați o persoană de încredere să se ocupe de supravegherea acesteia.

Pentru a preveni furturile din societăți comerciale:

Asigurați un iluminat corespunzător pe timpde noapte a uşilor de acces în societăți comerciale! Important: acestea trebuie să aibă sisteme de alarmă, închizători sigure şi grilaje.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele demarcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

Selectați cu grijă personalul. Nu de puţineori infractorii acţionează cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea, nu la întâmplare.

La terminarea zilei de lucru nu lăsaţi laîntâmplare, nesupravegheate, uneltele folosite. Materialele pentru construcţie şi uneltele de lucru trebuie depozitate într-o încăpere asigurată corespunzător.

 

 

Advertisements

Related posts

Activităţi demonstrative în piaţa „Mihail Sadoveanu”, premergătoare zilei Poliţiei Române

Ema Roman

Poliţia Română avertizează asupra unei noi metode infracţionale

Redacția

Autorii spargerii din Stația CF sunt doi tineri de 19 ani. Banii i-au pierdut la jocuri de noroc. Unul dintre ei a spart un geam al Complexul Comercial de pe strada Gării (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site