RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Poiana Omului, locul de basm rămas pustiu iarna. Legătura ținutului din munți cu regele Decebal 

Munții Șureanu oferă călătorilor priveliști spectaculoase, deși cele mai multe dintre așezările omenești din ținutul cetăților dacice și al stânelor arhaice sunt părăsite pe timp de iarnă. Un loc căutat din Munții Șureanu este Poiana Omului din Hunedoara .

Liniștea a cuprins Poiana Omului din Hunedoara, o intersecție a drumurilor de plai folosite de ciobanii care urcă și coboară cu turmele de oi prin munții Retezat, Șureanu, Țarcu și Cindrel.

Stânele și sălașele din Poiana Omului din Hunedoara (aflată la circa 900 de metri altitudine), din Chicera Izvorului, Lunca Ponoriciului și Fundătura Ponorului au fost părăsite pe timp de iarnă, iar în zăpada așternută peste locurile de pășunat doar animalele sălbatice și-au mai lăsat urmele.

„Aproape toți localnicii din Târsa, Federi, Ponor și Fizești care au sălașe și stâne în aceste locuri și-au adus animalele să ierneze în sate și se vor întoarce cu ele la primăvară cu ele. Până atunci, se mai întorc la locurile de pășunat, doar pentru a aduce fânul strâns în căpițe, ori pentru a-și mai vedea de sălașe”, spune un localnic din Târsa.

  

Chiar dacă cele mai scurte drumuri spre Poiana Omului, Chicera Izvorului vârfurile Paltinu și Porumbelu, fundăturile Ponorului și Ponoriciului și alte locuri pitorești din Munții Șureanu înseamnă cel puțin o oră de mers pe jos, turiștii pot fi văzuți adesea iarna, pe traseele de munte.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Ședință CL Miroslovești 22 Martie 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Un cadou special! Coșuri pascale realizate de copiii de la Asociația ”Lumină și Dar”

Oana Cordoneanu

Cuvânt de învățătură la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cu preotul Mihai Dascălu (VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...