NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ploi și temperaturi scăzute în Săptămâna Mare. Cum va fi vremea de Paște

Săptămâna Mare va aduce vreme rece, cu ploi în majoritatea țării și temeperaturi sub media obișnuită a acestei perioade.

 

Zilele de dinaintea Paștelui, dar și duminică, atunci când urmează să sărăbătorim Învierea lui Iisus Hristos, vom avea parte de vreme mult mai rece decât normal perioadei şi precipitaţii.

În centrul şi nordul ţării urmând să fie înnorări temporare accentuate şi ploi pe arii relativ extinse. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est.  La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest si 17 grade în sudul extrem.

Joi și vineri cerul va continua să prezinte înnorări şi îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul şi în centrul ţării, precum şi în zona de munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureş şi 24 de grade în regiunile sudice.

Ploi și temperaturi între 1 și 24 de grade de Paşte

Sâmbătă şi duminică va continua să fie înnorat și îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul și în centrul țării, precum și în zona de munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.

 

 Sursa: 7est.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Concurs Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”

Redacția

Locul I pentru Ansamblul din Heleșteni la Festivalul Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”-Tulcea

Oana Cordoneanu

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site