RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie vrea să implementeze proiectul privind curățenia la subsolurile de bloc și face apel la cetățeni să se asocieze

Primarul Marius Pintilie a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că inițiativa sa de a propune aleșilor locali adoptarea unui proiect de hotărâre privind curățenia subsolurilor, este de actualitate. Edilul șef a explicat că pentru cei care locuiesc la blocuri, aceasta este singura măsură pe care o va adopta anul viitor.

Declarația primarului Pintilie a fost făcută în contextul în care acesta a fost întrebat dacă are în vedere cofinanțarea unor proiecte de înlocuire a lifturilor și de anvelopare a blocurilor. Acesta a explicat că cel puțin anul viitor nu vor fi bani pentru astfel de proiecte și a ținut să precizeze că acolo unde există asociații de proprietari, unele probleme din blocuri s-au rezolvat prin efortul comun al proprietarilor.

 „Nu avem bani pentru înlocuire de lifturi. Trebuie să fin sinceri și realiști. Deocamdată rămânem la inițiativa cu curățenie de la subsoluri, pentru că de acolo sunt foarte multe probleme. Pentru anul viitor nu pot face alte promisiuni, ca să fim sinceri și să nu dăm speranțe oamenilor, dar vă pot da câteva exemple de blocuri din orașul Pașcani care au reușit să facă mult în doi trei ani de zile și aici mă refer la interfon, la lumină pe casa scării, la geamuri termopan. Avem exemple de bună practică și chiar mă gândeam ca în perioada următoare să facem o pagină de Facebook: Primăria Pașcani Asociații de Proprietari și acolo să comunicăm cumva cu toți locuitorii de la bloc astfel încât aceștia să vadă că sunt reușite și la Pașcani. Sun foarte muți pășcăneni care sunt sceptici, spun <<nu domn`le la mine în bloc eu nu voi reuși cu vecinii mei niciodată>>, este greșit. Așa au spus toți și unii dintre ei chiar au reușit” , a explicat primarul Marius Pintilie.

Reamintim că fosta conducere a Primăriei nu a fost de acord cu proiectul de hotărâre al liberalilor cu privire la contribuția financiară a municpalității pentru curățenia la subsolurile de bloc, pe motiv că ar fi fost nelegal.

  

Related posts

Președintele PC, Daniel Constantin, la Pașcani, despre punerea sub acuzare a premierului Victor Ponta: “Nu există motive pentru care să fie suspendat sau să își dea demisia”

Ema Roman

Primăria Paşcani organizează licitaţie pentru servicii cadastrale

Ema Roman

Pașcani, 9 martie: Ședință extraordinară de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția
Încarcă...