RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi nu răspunde întrebărilor adresate de NewsPascani.com și Actualitatea TV. Vezi ce subiecte îl deranjează pe edil!

Schimbare de atitudine a primarului Dumitru Pantazi față de libertatea de exprimare a presei. Dacă în campania electorală promitea că va sta la orice oră de vorbă cu jurnaliștii, indiferent dacă aceștia îl critică sau nu, de când a ajuns primar și-a revizuit aceste afirmații. După ce a evitat sistematic, timp de aproximativ un an de zile, invitațiile de a participa la emisiunea „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV, astăzi primarul a lăsat să se înțeleagă că nu mai comunică cu ziariștii de la televiziunea amintită și de la ziarul electronic NewsPascani.com.

Primarul nu a oferit nici o explicație pentru decizia sa, declarând că orice răspuns sau informație pe care dorim să le aflăm ne vor fi furnizate prin intermediul purtătorului de cuvânt al Primăriei, Paul Apostol. Doar că acesta este în concediu de la începutul lunii septembrie, iar locul său nu este ținut de nimeni. Mai mult, întrebările pe care doream să le adresăm edilului șef țineau direct de activitatea sa de primar ales, iar răspunsurile erau pentru publicul larg și nu pentru ziariști.

Un reporter l-a contactat în această dimineață pe primarul Dumitru Pantazi, cu scopul de a obține câteva declarații legate de unele subiecte.“Despre ce este vorba?”, a întrebat primarul Pantazi.

  

Colegul nostru l-a întrebat dacă poate fi deranjat la Primărie pentru a afla ce proiecte se vor regăsi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună, când vor fi repartizate cele patru locuințe de tip ANL libere, pe care administrația locală anunță de aproximativ trei luni de zile că le va repartiza persoanelor care au depus dosare, când va fi anunțat câștigătorul licitației pentru componenta reabilitare străzi din cadrul PIDU. Dumitru Pantazi a intervenit și a susținut:”Veți primi toate informațiile când purtătorul de cuvânt al Primăriei va reveni din concediu”. 

O altă întrebare la care intenționam să aflăm un răspuns din partea edilului local este: “Aveți de gând să organizați întâlniri cu cetățenii pe subiectul aderării municipiului Pașcani la ARSACIS?”, mai ales că în programul electoral promiteați „consultarea cetăţenilor şi implicarea lor directă în procesul de luare a deciziilor majore, dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă”.

Tot în cadrul unei eventuale discuții cu edilul șef am fi dorit să aflăm de ce NewsPascani.com nu primește răspunsuri la cererile de informare publică ce privesc derularea contractelor de dezinsecție și deratizare și a temeiurilor legale în baza cărora s-a permis excavarea pășunii Sodomeni de către o firmă privată și despre asocierea municipalității cu Schubert & Franzke SRL pentru realizarea unei așa zise hărți oficiale a municipiului.

O altă întrebare pe care doream să o adresăm primarului este cu privire la cuantumul datoriei pe care Consiliul Local a hotărât, în anul 2007, să o șteargă societății AgroComplex Lunca SA.

Tot pe marginea acestui subiect, Dumitru Pantazi a făcut un anunț în conferința de presă care a urmat ședinței din data de 30 august 2013: “Toți agenții economici care au contracte (de închiriere sau concesiune) încheiate în mod abuziv, cu prevederi în afara cadrului legal, să facă cerere pentru îndreptarea acestor erori la CL”. Despre ce erori ar fi vorba? Câți agenți economici se află în această situație, expusă de domnul primar?

Mai mult, de ce sunt abuzive, atâta timp cât vorbim despre niște contracte, semnate de reprezentanți ai Primăriei și ai societății care a concesionat sau închiriat un teren /spațiu, iar în acestea cu siguranță sunt specificate și riscurile la care se expun prin neplata obligațiilor?

Lista întrebărilor este mult mai lungă, dar după cum se vede primarul Dumitru Pantazi nu dorește să răspundă la ele.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Alegerile au fost amânate. Mandatul aleșilor locali, prelungit până la finalul anului

Redacția

”În Obiectiv”, cu primarul Marius Pintilie. Bugetul și lista de investiții, planuri și obiective despre cum va fi 2024 (VIDEO)

Redacția

Cand vor fi plombate drumurile din judet

Redacția
Încarcă...