NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie despre timpul pe care Pantazi îl alocă funcției publice: „Dacă la noi la Pașcani se lucrează part time? Vii câteva ore la Primărie, și după aia ai plecat acasă. Nu ai timp să te ocupi de toate lucrurile!”

Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local, l-a acuzat ieri pe primarul Dumitru Pantazi că nu stă îndeajuns la muncă, pentru a rezolva problemele cu care se confruntă pășcănenii.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV, în contextul în care după ce municipalitatea a reabilitat străzi din Pașcani, operatorul de apă canal a venit din urmă pentru a le sparge și a face racorduri pentru consumatori.

„Dacă la Pașcani ar fi autoritate publică, în adevăratul sens al cuvântului, aceste lucruri nu s-ar întâmpla. Dacă la Pașcani am avea un primar care își face treaba, aceste lucruri nu s-ar întâmpla. De ce spun acest lucru? Ca să îți iasă treaba bună trebuie să vii la muncă și trebuie să te ocupi de treaba asta de primar. Trebuie să te duci acolo și să spui: Dom`le dacă e să facem o stradă, să facem Nicolae Iorga, hai cumva să o gândim dinainte. Unde punem utilitățile,  le ducem pe trotuare, le ducem mai la centru,care este programarea lor…Toate lucrurile astea necesită atenție și timp. Dacă la noi la Pașcani se lucrează part time? Vii câteva ore la Primăria acolo, îți faci un pic de treabă, semnezi mapa într-o oră și după aia ai plecat acasă.  Nu ai timp să te ocupi de toate lucrurile astea. Asta necesită un volum de muncă. Trebuie să stai acolo să le faci. Și după ce le gândești bine, mai este o treabă, la fel de grea, trebuie să te asiguri că ele ajung, în modul în care le-ai gândit, în practică. Asta înseamnă că tot compartimentul, cel puțin urbanism și investiții din Primărie, ar trebui să știe filozofia ta ca primar și să știe că toate celelalte investiții care vor urma, după aia, se fac după un model în care să-i dai posibilitatea omului, în momentul în care el se hotărăște să se racordeze la apă și este dreptul lui, să se racordeze la rețele fără a sparge asfaltul. Eu cred că trebuie mai multă atenție și mai multă implicare”, a acuzat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.  

Primarul Dumitru Pantazi s-a mai confruntat în trecut cu astfel de acuzații. Însă a negat prin purtătorul său de cuvânt că nu ar veni la muncă în mod regulat. Acesta afirmase atunci că este în slujba cetățeanului 24 de ore din 24, și că atunci când nu este în Primărie, este prezent la obiective de investiții ale municipalității.

 

Advertisements

Related posts

Trafic rutier îngreunat la ieșirea din Blăgești spre Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Locuințe disponibile pentru a fi repartizate celor care au depus cereri la Primăria Pașcani

Marius Parteni

Cine va conduce Casa de Cultură dacă Mărioara Preutu nu revine asupra deciziei?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site