NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Pintilie a explicat de ce ApaVital a montat pavele în gropile din asfalt

Pășcănenii de pe rețelele de socializare s-au arătat indignați de faptul că angajații ApaVital au montat pavele în loc să refacă străzile și trotuarele cu asfalt. Subiectul a fost comentat astăzi în conferința de presă săptămânală, organizată de conducerea Primăriei.

Primarul Marius Pintilie a explicat că a avut discuții cu operatorii de servicii publice care au intervenții pe domeniul public și le-a solicitat să găsească soluții provizorii de aducere la nivel a locurilor unde muncitorii respectivelor companii au intervenit.

Pintilie susține că operatorul de apă și canalizare s-a plâns că în sezonul rece nu funcționează stațiile de asfalt și că în Pașcani sau în apropiere acestea nu există. Nemulțumit de faptul că pietrișul cu care erau umplute gropile din asfalt, se împânzea pe carosabil, iar gropile reveneau la starea inițială, primarul a spus că a insistat pentru folosirea pavelelor, în loc de prundiș.

„Am ales să găsim o metodă provizorie pentru acele gropi în asfalt făcute în special de operatorul de apă și canal, dar și de cei de la Delgaz Grid. Dacă astăzi obeservă pășcănenii că punem pavele în gropi, trebuie să știe că este vorba despre o soluție provizorie, acestea nu vor rămâne acolo definitiv. În momentul în care ei vor avea posibilitatea să asfalteze, adică să readucă terenul la starea inițială,  acele pavele vot fi ridicate și vom avea asfalt corespunzător. Am insistat timp de două luni de zile pentru varianta asta, pentru că e mai bine să avem pavele pe o perioadă provizorie, decât să nu avem nimic sau să avem acel prundiș care la trecerea mașinilor dispare în câteva zile. Deci este o soluție provizorie până încep să funcționeze stațiile de asfalt. Din păcate operatorul de apă și canal spune că nu sunt astfel de stații în zonă și trebuie să aducă asfaltul de la Iași”, a explicat primarul Pintilie situația pavelelor montate în gropile din asfalt. 

Advertisements
  

Amintim că la începutul acestei săptămâni, Primarul Marius Pintilie a anunțat că a ajuns la capătul răbdării cu cei de la ApaVital și că a notificat Poliția Locală să verifice și să amendeze, dacă este cazul, operatorul regional de apă și canalizare. S-a ajuns în această situație, conform edilului șef, după ce mai multe lucrări de intervenție executate de societatea ieșeană au lăsat pe străzile din Pașcani, denivelări și prundiș.

Într-o emisiune la Actualitatea TV, primarul Marius Pintilie a declarat, că deşi a atras atenţia de mai multe ori celor de la ApaVital de a lăsa străzile și trotuarele, după intervenții, într-o stare cât mai bună, operatorul i-a ignorat solicitările. Primarul a cerut Poliției Locale să verifice dacă avizele de intervenție eliberate de Primărie, la solicitarea ApaVital, sunt respectate, iar în cazul în care se constată că nu, operatorul să fie amendat.

Advertisements

 „La relaționarea strictă cu ApaVital vă pot declara că sunt nemulțumit că nu reușesc să facă acele plombări ale străzilor după intevențiile la rețele pe care le fac. I-am rugat de vreo 10 ori, iar astăzi am dat dispoziție către Poliția Locală ca să ia la rând toate avizele de intervenții pe domeniul public: trotuare sau străzi, și alea care nu sunt readuse la starea inițială vor primi somații și apoi amenzi cei de la ApaVital. Încep să dau amenzi pentru că nu am cu cine să mă înțeleg și eu nu pot să vorbesc așa ca televizorul, trebuie ca cineva să facă treaba pe care a promis că o face. Și o va face până la urma urmei, dacă nu cei de la ApaVital o să plătească amenzi. Mi se spune da, dar nu se face, iar eu nu suport așa ceva. Deci i-am rugat să nu mai lase prundiș, în momentul în care intervin în asfalt sau pe trotuare . Este și o groapă aici pe Crinilor, nu au semnalizat-o, nu au făcut nimic, au lăsat niște prundiș acolo și la revedere. Am zis ca măcar pe timp de iarnă să monteze niște pavele, la nivelul asfaltului în așa fel încât trecerea cu mașina să fie cât se poate de lină. Se va tasa pâmântul natural, iar în primăvară când o să aibă asfalt la dispoziție, să scoată pavelele și să pună asfalt, și va fi mai bine decât situația din prezent. Au spart la blocul Moldova și l-am chemat special pe directorul de la Pașcani de la ApaVital și l-am rugat frumos să facă în așa fel încât cei care merg pe jos sau la volanul mașinii să nu simtă denivelări în urma lucrărilor. De mâine, poimânie dăm amenzi”, a anunțat primarul Marius Pintilie.

Până acum, în cei aproape 7 ani de când activează la Pașcani, ApaVital nu a primit nicio amendă de la Primărie, deși cetăținii au sesizat în dese rânduri faptul că operatorul nu a readus străzile și trotuarele la starea inițială după intervenții. În comparație, în Municipiul Iași, conform portalului instanțelor judecătorești din România, ApaVital este amendată cu celeritate de polițiștii locali pentru astfel de situații.

Advertisements
Advertisements

Related posts

O grădiniță nouă, modernizarea unei săli de sport și a Aleii Parcului ar putea fi finanțate prin bani europeni! Proiectul a trecut de prima etapă! Urmează precontractarea!

Răzvan Grecu

Se pun bazele Masterplanului anti-inundaţii. 74 de primării, printre care și cea din Pașcani, au transmis Prefecturii datele despre cursurile de apă aflate în administrare

Redacția

Războiul debranșărilor la Pașcani continuă. Noi blocuri sistate de la apă, de operatorul județean

Marius Parteni
Încarcă...