RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pfizer este de acord să revizuiască contractul UE privind vaccinul anti- COVID / Compania cere plata dozelor care nu vor fi fabricate niciodată

Pfizer a fost de acord să-și prelungească contractul cu Uniunea Europeană privind vaccinul împotriva COVID-19 din 2023 până în 2026, a informat marți Financial Times, citând persoane familiare cu subiectul, relatează Reuters.

Sediul Pfizer din New YorkFoto: PSL Images / Alamy / Profimedia

Producătorul de medicamente s-a oferit să reducă numărul de doze furnizate cu 40% și să amâne livrarea vaccinurilor, a adăugat raportul. Conform termenilor revizuiți, Pfizer cere plata pentru dozele comandate care nu vor fi niciodată fabricate, se arată în raportul FT.

  

„Lucrând împreună, am obținut o reducere semnificativă a dozelor, o prelungire a contractului nostru în timp cu mult peste 2023 și securitatea aprovizionării în cazul în care sunt necesare mai multe doze”, a declarat comisarul Uniunii Europene pentru sănătate, Stella Kyriakides, într-un comunicat.

„Dacă vrem să modificăm livrările de vaccinuri, avem nevoie de un acord”, a adăugat Kyriakides.

Noile condiții au fost prezentate miniștrilor sănătății din statele membre într-o ședință privată, potrivit raportului. Ei au întâmpinat rezistență din partea a patru state membre, inclusiv din partea Poloniei.

Assen Medjidiev, ministrul interimar al Sănătății al Bulgariei, a declarat că țara sa, împreună cu Polonia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zeci de călugări de la Mănăstirea Putna au fost internaţi în Spitalul Suceava cu simptome de COVID-19

Redacția

Deciziile CSAT. Piloții ucraineni se vor putea antrena în România pe avioane F-16

Redacția

Abia sosit la Miami, Lionel Messi s-a dus la supermarket să-și facă aprovizionarea. Cum au reacționat oamenii

Redacția
Încarcă...