RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zelenski: Există o poziţie clară a întregului Stat Major – consolidăm direcţia Hortiţia-Bahmut, pentru a provoca cât mai multe daune posibile ocupantului

Comandamentul militar suprem al Ucrainei este în unanimitate în favoarea apărării sectorului din estul Ucrainei, inclusiv a oraşului asediat Bahmut, pentru a provoca pierderi maxime inamicului, a anunţat marţi seara preşedintele Volodimir Zelenski, care le-a spus compatrioţilor că „tăria forţelor de apărare şi de securitate se află în puterea poporului”, potrivit News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Presidential Office of Ukraine / DPA / Profimedia

În discursul zilnic în care face bilanţul zilei, Zelenski le-a mărturisit compatrioţilor că a avut o zi emoţională, decorând sute de volunari ucraineni, dintre care 47 post-mortem. Printre aceştia s-au numărat Oleksandr Maţievski, soldatul originar din Republica Moldova devenit celebru după ce a murit sfidându-i pe ruşi, şi Dmitro Koţiubailo „Da Vinci”, şi el o figură celebră în Ucraina, care s-a înrolat voluntar şi a luptat în est încă din 2014, când era un adolescent.

  

Zelenski i-a înmânat mamei lui Maţievski titlul post-mortem de „Erou al Ucrainei” pentru fiul ei, în timp ce Alina Mihailova, iubita eroului „Da Vinci”, ea însăşi voluntar în armata ucraineană, i-a dăruit preşedintelui ecusonul militar al fostului soldat.

Advertisements

Şi Maţievski, şi Koţiubailo au murit luptând la Bahmut.

Însă pierderile grele suferite de armata ucraineană nu i-a făcut pe comandanţii militari ucraineni să se răzgândească şi ordinul rămâne în continuare de a rezista la Bahmut,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Planul Comisiei Europene pentru a reduce dependența energetică a Europei față de Rusia

Redacția

Cum încearcă DIICOT să justifice clasarea ruşinoasă a dosarului “10 august”

Redacția

Criticat de Washington, Beijingul apără legăturile sale cu Moscova

Redacția
Încarcă...