NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Peste jumătate dintre britanici vor ca imigranții să se întoarcă ,,acasă”, cu excepția cazului când le fac curățenie în casă

Imigratia ramane o problema majora a britanicilor, a doua ca importanta dupa Brexit, iar 73% din populatie crede ca sunt necesare restrictii mai severe pentru imigranti, releva un sondaj comandat de TransferGO.

Sondajul, derulat la finalul lunii august, arata ca peste jumatate dintre britanici (54%) sunt de parere ca imigratia a atins un nivel mult prea ridicat, in timp ce 43% dintre acestia accepta ca imigratia este un fenomen necesar pentru a raspunde cererii de forta de munca in diverse domenii.

In ciuda ingrijorarii fata de rata crescuta a imigratiei, un procent semnificativ dintre respondenti afirma ca ar angaja sau ca au angajat deja imigranti in diferite domenii. Astfel, peste jumatate dintre acestia ar oferi sau au oferit locuri de munca in constructii (53%), curatenie la domiciliu (58%) sau ca sofer de taxi (51%).

Cu toate ca ingrijorarea fata de numarul imigrantilor este ridicata, o parte dintre britanici recunoaste ca exista joburi pentru care nu ar aplica nici macar daca ar ramane fara loc de munca. De exemplu, numai 31% dintre acestia ar aplica pentru un loc de munca in constructii si doar 36% ar accepta sa lucreze ca sofer de taxi.

„Studiul scoate la lumina atitudini contradictorii ale britanicilor fata de fenomenul imigratiei. Stim despre utilizatorii TransferGo care lucreaza in Marea Britanie ca desfasoara activitati esentiale in economie pentru a-si sustine familiile ramase in tarile de origine. Credem ca intre nemultumirea fata de nivelul imigratiei in Marea Britanie si recunoasterea nevoii pentru forta de munca straina in unele domenii, chiar a disponibilitatii pentru a angaja imigranti exista o tensiune, asupra careia vrem sa atragem atentia prin rezultatele acestui studiu si, mai departe, sa oferim un punct de plecare intr-o conversatie mult mai echilibrata asupra imigratiei si a cererii fortei de munca in Marea Britanie”, a declarat DaumantasDvilinskas, CEO TransferGo.

Cum se vede problema imigratiei in Londra, in contextul Brexit

Atitudinile fata de imigratie au o legatura puternica cu orientarea politica. Persoanele care au votat pentru Brexit sunt mult mai inclinate sa creada ca imigratia este prea mare (83%), in timp ce doar 29% dintre cei care au votat pentru mentinerea Marii Britanii in UE cred acest lucru. In mod similar, exista o corelatie clara intre varsta si atitudinea fata de imigratie, intrucat 69% dintre cei cu varsta peste 65 de ani considera ca imigratia este prea mare, spre deosebire de numai 30% dintre tinerii de 18-24 de ani. Geografia pare a fi mai putin importanta. In Londra metropolitana, de exemplu, jumatate (49%) dintre cei intervievati considera ca imigratia este prea mare – cu doar noua procente mai putin decat in regiuni precum Midlands sau Tara Galilor.

Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov,o companie de sondare online a opiniei publice, infiintata in 2005 in Marea Britanie. YouGov activeaza in special in Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu si Asia – Pacific.

SURSA: wall-street.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Moldova Cristești – Unirea Mircești, joacă cu trofeul pe masă la Pașcani în SuperCupa României

Marius Parteni

Dacă nu e dubă, folosim căruciorul!

Marius Parteni

România, locul trei în UE la abandonul școlar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site