NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Persoanele singure sunt monitorizate de angajații Serviciului de Asistență Socială din Primărie

Foarte mulți pășcăneni se confruntă cu probleme sociale, asta o arată și o statistică a Serviciului de Asistență Socială din Primărie.

 

Conform celor declarate de către Vasile Cardaș, inspector în cadrul Compartimentului de Asistență Socială , în jur de 4.000 de persoane se adresează anual acestui serviciu, dintre care 1.149 de persoane sunt cu dizabilități și au nevoie de anchete sociale, o dată sau de două ori pe an.

  

Dintre persoanele cu dizabilități, 15 locuiesc singure în zone izolate ale municipiului, iar acestea beneficiază de o monitorizare mai atentă din partea asistenților sociali. Persoanele cu pricina sunt consiliate și ajutate în diferite probleme cu care se confruntă.

De exemplu, Maria Asoltanei de 78 ani din Sodomeni, locuiește într-o casă situată într-o zonă izolată pe un deal, iar de curând cei care benefiziază de ajutor de la stat prin Legea 416 au mers acolo pentru a-i deszăpezi curtea femeii, pentru că aceasta nu se mai putea deplasa din cauza zăpezii mari.

Într-o situație similară se află și Maria Grigoraș de 80 ani ce locuiește singură în zona serelor din Pașcani.

Vasile Cardaș ne-a declarat că Serviciul de Asistență Socială din Pașcani se confruntă cu un volum foarte mare de lucru, asta pentru că sunt doar 9 persoane angajate aici, care cu greu fac față numărului de dosare. Pentru ca lucrurile să decurgă mai bine și ca serviciu să funcționeze în parametri normali, Primăria ar mai avea nevoie de încă 3 asistenți sociali, însă posturile sunt blocate.

”Avem mulți cetățeni cu probleme de sănătate în atenția noastră. Noi întocmim anchete sociale anual la cea mai mare parte dintre aceștia, iar la 10% dintre aceștia de 2 ori pe an. Putem spune că avem în evidență în jur de 1.100 – 1.200 de persoane cu dizabilități. Serviciul nostru este compus din 9 asistenți sociali care în plus mai au de lucru și indemnizațiile de sprijin și pe cei de la 416. Avem în observație 10-12 persoane ce se află în situații sociale deosebite”, ne-a declarat Vasile Cardaș, inspector în cadrul Compartimentului de Asistență Socială din Primăria Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

O tânără din Pașcani, abandonată de părinți în orfelinat, luptă pentru un trai mai bun. Nu are casă și doarme pe la foștii colegi și profesori

Teona Gherasim

Bătrână transportată în apartament de angajați ISU

Oana Cordoneanu

Avocatul Poporului, propuneri pentru botezul nou-născuților

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site