NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Perseide 2020 – când se întâmplă evenimentul ceresc

În luna august se întâmplă unul dintre cele mai importante și spectaculoase evenimente cerești. Au loc Perseidele, ploaia de meteori în care pot fi observați mai mulți meteori pe cerul nopții, radiind dintr-un punct fix. Perseide 2020 – află când sunt și ce trebuie să știi despre acest eveniment.
Perseide este evenimentul cunoscut ca o ploaie de meteori în care mai mulți meteori sunt observați pe cerul nopții. Totul se datorează unor fluxuri de corpuri cosmice denumite și meteoriți care intră în atmosfera Pământului la viteze foarte mari pe traiectorii paralele.

Cel mai așteptat eveniment, Perseide 2020, înregistrează maximul în noaptea de 12 august spre 13 august 2020. Atunci, luna va fi primul pătrar, iar pe cer vor putea fi observați, în fiecare oră, între 60 și 150 de meteori ce vor cădea cu o viteză de aproximativ 59 de km/s.

Ce sunt Perseidele

Perseidele sunt cunoscute ca o ploaie de meteori, asociată cu cometa Swift Tuttle, cometa periodică observată și descoperită de Lewis Swift și Horace Parnell Tuttle pe data de 16 și 19 iulie, 1962. Cometa a fost redescoperită în timpul următoarei sale reveniri, în septembrie 1992 de către Tsuruhiko Kiuchi și Gary W. Kronk, care au scos în evidență faptul că obiectele cerești ce au putut fi observate în China în 68 î Hr. și în 188 ar putea fi Swit Tuttle.

Continuarea pe libertatea.ro

Advertisements

Related posts

Vara astronomică debutează astăzi, la ora 18.54. Ziua începe să scadă

Redacția

Programul complet pentru Zilele Municipiului Pașcani

Redacția

De Dragobete, pășcănenii au sărbătorit românește

Oana Cordoneanu
Încarcă...