NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Vrednicia cărților” – Expoziție la Casa de Cultură

Colecție de cărți vechi și rare, donate Muzeului Municipal și expuse la Casa de Cultură.

Cu prilejul săptămânii „Școala Altfel”, elevii din municipiu sunt invitați să viziteze expoziția de cărți filozofice, apocrife sau cu caracter laic, desfășurată pe durata întregii săptămâni.

În cadrul acestei expoziții pot fi admirate un număr de 30 de cărți datând din secolul al XVIII-lea, cum ar fi liturghiere, biblii, ceasloave și alte tipărituri. Toate aceste cărți au fost donate de-a lungul timpului de profesori de istorie sau oameni de bună credință, ajutând astfel îmbogățirea colecției pe care o deține Muzeul Municipal.

Pe lângă aceste „comori” scriptice mai pot fi admirate și o serie de obiecte cu caracter țărănesc, ce însoțeau Sfintele Sărbători Pascale. Piesele sunt adunate din satele și suburbiile municipiului Pașcani, vechi vetre de credință strămoșească.

„Muzeul Municipal Pașcani, în colaborare cu Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, a ținut să marcheze perioada Patimilor printr-o expoziție de carte religioasă. În cadrul acestei expoziții, sunt așteptați toți copiii pentru a le arăta cum au apărut și dezvoltat vechile cărți, folosite atât în Biserica Ortodoxă, cât și cărți filosofice sau apocrife, de mijloc și sfârșit de veac al  XVII-lea, până la începutul secolului al XX-lea”, ne-a declarat muzeograful Daniel Sava. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Sărbătoare mare în comuna Ruginoasa de Ziua Unirii

Teona Gherasim

Ziua Drapelului Național va fi marcată la Pașcani

Redacția

Festivalul Berii la Pașcani! Iată artiştii care vor asigura distracția participanţilor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site