NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pericolele din spatele ţigărilor electronice: infarct, cancer, pneumonie

Utilizarea ţigărilor electronice creşte cu o treime riscul de a face infarct, avertizează cercetătorii. Ţigările electronice şi-au câştigat popularitatea în rândul fumătorilor, dar folosite pe termen lung, acestea pot avea un impact semnificativ asupra sănătăţii.

Deşi se vorbeşte despre potenţialele beneficii, să nu uităm că şi acestea prezintă o listă de efecte negative.

Studiul prezentat la conferinţa Colegiului American de Cardiologie, din New Orleans, este unul dintre cele mai mari studii făcute în privinţa ţigărilor electronice. Experţii Universităţii de Kansas au examinat datele de la peste 90.000 de utilizatori de ţigări electronice. Astfel, au descoperit că persoanele care fumau în fiecare zi erau cu 34% mai predispuşi să sufere un infarct spre deosebire de cele care nu foloseau aceste device-uri şi care aveau un risc crescut cu 29 de procente.

Autorul studiului, Dr. Mohinder Vindhyal susţine că ”sunt foarte puţine aspecte cunoscute în privinţa bolilor cardiovasculare şi utilizării ţigărilor electronice. Aceste date sunt reale şi ar trebui să fim conştienţi de pericolele din spatele ţigărilor electronice”.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Legătura dintre consumul de cafea şi migrene: avertismentul cercetătorilor de la Harvard

Redacția

Bărbat găsit fără suflare în curtea casei din Boureni

Ema Roman

Prefectul Județului și DSP Iași, anchetă la Pașcani, la solicitarea Actualitatea Tv în cazul decesului copilului de la Liceul ”Nicolae Iorga”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site