NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nelu Tătaru: Avem trei-patru săptămâni grele. Fiecare caz nou de Covid poate provoca un focar

Nelu Tătaru a mers joi într-o vizită la Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică din județ, dar și capacitatea de tratare și testare în ceea ce privește infecția cu virusul SARS-CoV-2 în zonă.

Potrivit Ministrului Sănătății, urmează încă o perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi. 

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”, a declarat ministrul la Constanța.

„Fiecare caz nou poate provoca un focar”, a mai spus Nelu Tătaru, care a precizat însă că nu se impune carantină la nivel național.

  

”Se vor mai lua restrictii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat de jurnaliși ce alte măsuri prgătește Guvernul pentru a stopa răspândirea pandemiei de Covid-19. 

Tătaru a precizat că se va face o extensie la ATI de 14 paturi la Spitalul Județean, 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie și 7 paturi la Spitalul Mangalia

Nelu Tătaru a discutat și cu autorităţile locale, cu conducerile unităţilor sanitare şi cu cadre medicale la Constanța, iar ulterior se va deplasa și la Mangalia, porivit informării date de Ministerul Sănătății. 

digi24

Advertisements

Related posts

Cardul de sănătate devine obligatoriu de miercuri, 1 iulie, pentru unele servicii medicale

Redacția

Campanie de vaccinare împotriva gripei în județ. Medicii avertizează: „Gripa poate să fie o boală mortală”

Redacția

AVC ischemic: cum poate fi salvat pacientul de paralizie?

Redacția
Încarcă...