RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Pericolele care îi pândesc pe tineri: Elevii Colegiului Unirea au trecut din mediul virtual în realitate

Discuții libere la Colegiul Unirea despre mediul virtual și realitate. Numărul mare de cazuri de violență fizică și verbală între adolescenți, cât și provocările rezultate din propagarea în mediul virtual a unor jocuri periculoase impun stabilirea unor măsuri specifice  pe care școala să le promoveze, în vederea creșterii nivelului de siguranță a elevilor, mai ales în mediul virtual.

 

Astfel, Colegiul “Unirea” își propune, în cadrul proiectului “Tricky Mirrors” să “spargă oglinzile înșelătoare”, prin parcurgerea unui program amplu de activități ce se vor desfășura în perioada 28.03-14.04.2017. Acestea vor implica activ profesorii diriginți, ca și coordonatori și organizatori ale acestor activități, alături de elevi, părinți, reprezentanți ai Poliției, psihologi, consilierul educativ al școlii sau reprezentanți ai unor organizatii non-guvernamentale.

  

Prima activitate a avut loc astăzi, fiind o lecție deschisă  care presupune colaborarea a patru profesori diriginți – Gordin Iuliana – clasa a IX-a A, Anicolaesei Alexandra – clasa a X-a A, Simion Adina – clasa a XI-a I, Diaconu Daniela – clasa a XII-a E. Activitatea a inclus prezența profesorului de informatică la Clubul Copiilor, Irina Rotaru, însoțită de Robert Parasca, student la Faculatatea de Automatizări și Calculatoare, care a avut o intervenție destinată îndeosebi părinților invitați în sală.

De asemenea, au fost oferite informații utile atât de către agentul șef-adjunct Isticioaia Simona-Elena, din partea Poliției Pașcani cât și de profesorul de psihologie Carmen Hoceanu și Mihaela Spiridon, președinte al Asociației “Șansa 2010” (organizație non-guvernamentală).

Elevii au fost aleși din clase diferite ca nivel, pentru că, la rândul lor, vor povesti, în cadrul unei discuții, despre experiențele personale pe care le-au trăit în mediul virtual sau despre cele avute de prietenii sau cunoștințele lor.

A doua  activitate de acest gen este programată joi, 30.03.2017, ora 13.30. De această dată, profesorii diriginți ce vor coordona evenimentul sunt Elefteriu Crina – clasa a IX-a F, Grigoroaea Petronela – clasa a X-a F, Sofron Vasile – clasa a X-a L și Rotariu Adrian – clasa a XI-a N. Invitat la această oră deschisă de dirigenție va fi domnul Tătaru Mihai-Lucian.

A treia activitate va implica exclusiv părinții și va avea loc pe 01.04.2017, ora 9, în cadrul proiectului „Școala Părinților”. Invitatul acestei ședințe va fi doamna profesor universitar doctor Reurean Pintilei Delia, membru și participant activ în cadrul societăților științifice de profil.

 

Pe 07.04.2017 va fi ultima activitate programată. Aceasta va fi o dezbatere moderată de doamna profesor Orășanu Daniela, despre adolescentul actual, nativ digital, care consideră că tehnologia face ca totul să fie posibil, despre acest „mutant”, aflat mereu în simbioză perfectă cu universul digital, mereu grăbit, pragmatic, independent și încăpățânat.

Related posts

Elevii ar putea avea „săptămâna verde” la școală, dar și o nouă materie: Educație pentru mediu

Redacția

Colegiul ”Unirea”: O nouă tehnologie ce oferă o experiență interactivă și unică utilizatorului

Redacția

Un nou început! Prima zi de școală la ”Sadoveanu”, ”Miron Costin” și ”Iordache Cantacuzino”

Redacția
Încarcă...