RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Pe 1 februarie, noul protopop va prelua funcția administrativă la Protoieria Pașcani

Protopopiatul Pașcani va avea începând de mâine, 1 februarie, un nou protoiereu. Preotul Gheorghe Muraru va prelua oficial funcția administrativă de protopop, după ce timp de 31 de ani aceasta a fost ocupată de părintele Pavel Postolachi.  

 ”Începând cu data de 1 februarie 2022, părintele Gheorghe Muraru, paroh al Bisericii ”Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril” și ”Pogorârea Sf.Duh” Pietrișurile, din localitatea Costești, va prelua funcția administrativă de protopop al Protopopiatului Pașcani. Numirea sa a avut loc în cadrul ședinței preoților din acest Protopopiat, din data de 20 ianuarie, care a avut loc sub președinția ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în demisolul Catedralei Pogorârea ”Sf.Duh” din municipiu. Această slujire bisericească i-a revenit în ultimii 31 de ani, părintelui Pavel Postolachi, care drept recunoștință pentru rezultatele meritorii pe cele patru planuri, familie, parohie, protopopiat precum și construcția Catedralei a primit de la ÎPS Teofan ”Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru clerici”, ne-a declarat Lucian Apopei, director de Comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Părintele Gheorghe Muraru s-a născut în data de 5 septembrie 1981, în localitatea Gura Bâdiliţei, comuna Vânători – Paşcani. A absolvit cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi în perioada 1996-2001, după care a urmat cursurile Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, secţia Pastorală, între anii 2001-2005. În perioada 2007-2009 a urmat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi, secţia Istorică-practică.

În anul 2004 s-a căsătorit cu Elena Botezatu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, secţia Litere – Limba Engleză. Împreună au fost binecuvântați de Dumnezeu cu 5 copii.

  

Părintele Gheorghe Muraru a fost hirotonit diacon în data de 17 noiembrie 2005 şi preot în data de 21 noiembrie 2005, la Schitul Vovidenia din județul Neamţ, de către Patriahul Daniel, la vremea respectivă Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Are 16 ani de vechime ca preot paroh, fiind numit la Parohia Pietrișurile în luna decembrie 2005.

Related posts

Casa de Cultură Pașcani a deschis joi seară stagiunea din această toamnă (VIDEO)

Carmen Bălăceanu

O nouă ediție de succes a “Festivalului Bostăneilor”

Oana Cordoneanu

Ziua Femeii și legătura ei cu Lenin – O scurtă istorie pentru „8 Martie”, de la greve și politică, până la bomboane și flori

Redacția
Încarcă...