NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

26 iunie-Ziua Drapelului Naţional: Imagini emoţionante de la ceremonia din faţa Prefecturii Iaşi

26 iunie este o zi extrem de importantă pentru România. Este „Ziua Drapelului Naţional”, zi specială în calendarul celor care simt româneşte, afirmă ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Acesta reaminteşte că azii se împlinesc 172 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca drapel naţional. 

„Utilizat ca simbol, pentru prima dată, de pandurii lui Tudor Vladimirescu, în 1821, şi consacrat ca drapel al românilor în timpul Revoluţiei din 1848, tricolorul exprimă tot ceea ce înseamnă patrie, neam, trecut, prezent şi viitor, constituindu-se astfel, de-a lungul timpului, în entuziasmul care a insuflat în conştiinţa românilor idealurile de mândrie, dragoste de ţară, dorinţa de unitate şi independenţă.

Mai multe imagini aici

În contextul Revoluţiei din 1848, în numele libertăţii şi unităţii de neam, tricolorul a fost arborat, pentru prima dată, ca simbol al luptei celor care au înfăptuit acel act, ‘Stindardul libertăţii’, Guvernul revoluţionar decretând ca ‘Tricolorul’ să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor”, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

O ceremonie de “Ziua Drapelului Naţional” a avut loc în această dimineaţă în această dimineaţă şi în faţa Prefecturii Iaşi. Pe lângă oficialităţi, la ceremonie, au participat mai mulţi ieşeni.

  

Mai multe imagini aici

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Deschierea oficială a zilelor Rezervaţiei Forestiere Tătăruşi

Redacția

Victor Ponta vine marți la Pașcani

Marius Parteni

”Mărțișoare muzicale” online

Oana Cordoneanu
Încarcă...