NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Patimile spaniolilor cuceritori. Cum i-au pedepsit aztecii pe conchistadori. O descoperire terifiantă făcută după 500 de ani

Conchistadorii spanioli, femei, copii şi cai au fost întemniţaţi pentru luni întregi, sacrificaţi şi mâncaţi de contemporanii lor aztecii, potrivit datelor prezentate de arheologii de la Institutul Naţional de Istorie şi Antropologie din Mexico City. Aceştia au făcut noi cercetari la ruinele din apropierea oraşului Mexico City.

 

Cronicile spaniole vorbesc despre Hernán Cortés, conchistadorul care a cucerit Mexicul pentru regii Spaniei. După ce un convoi spaniol a fost capturat, el a condus expediţia pentru cucerirea oraşului în 1520. Arheologii au descoperit detalii în premeiră despre ce li s-a întâmplat spaniolilor când s-au întâlnit pentru prima dată cu aztecii. Institutul Naţional de Istorie şi Antropologie din Mexico a făcut publice aceste dezvăluiri.

Potrivit datelor oferite de Institut, armată spaniolă, alcătuită din conchistadori şi aliaţi, a întâlnit indigenii numiţi şi Acolhuas, care îi aveau la rândul lor aliaţi pe cei din Tetzcoco, un oraş mare Aztec.

Datorită tehnologiilor moderne, echipa de arheologi a estimat numărul persoanelor din convoiul capturat:  15 luptători spanioli, 45 de soldaţi din colonii, 50 de femei, 10 copii şi un număr mare de băştinaşi. În timpul următoarelor şase luni, numărul prizonierilor a scăzut considerabil.

Articolul complet pe Descoperă.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Statul Islamic, foarte activ pe rețelele de socializare. Are serviciu „help desk” funcțional non-stop

Redacția

Anunț Primăria orașului Târgu Frumos

Redacția

Denumirea de “zodiac” este de origine grecească

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site