NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcani, Tătăruși, Scobinți și Cristești vor beneficia de fonduri pentru construcția de locuințe ANL

72 de locuințe de tip ANL vor fi construite în municipiul Pașcani în perioada 2017-2020. Fondurile vor fi asigurate din împrumutul de 175 de milioane de euro pe care România îl contractează pentru construcția de locuințe destinate persoanelor sau familiilor de  tineri. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de executiv.

 

Senatorul PSD, Florin Constantinescu a fost astăzi la sediul Agenției Naționale pentru Locuințe și Compania Națională pentru Investiții pentru a discuta pe marginea documentațiilor depuse pentru alocarea de fonduri. „Astăzi am făcut o vizită la Agenția Națională de Locuințe pentru a vedea stadiul finanțării de locuințe ANL în România. Am discutat cu domnul director general și a spus că împrumtul de 175 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei urmează să fie administrat de Parlament. Ulterior se va da drumul la construirea de locuințe ANL în România. La Pașcani, în zona noastră, avem mai multe locuințe care au fost solicitate de primarii din Pașcani, Tătăruși, Cristești și Scobinți și care figurează pe această lista de construire a locuințelor ANL la nivel național”, a susținut senatorul Florin Constantinescu.

  

Municipiul Pașcani așteaptă finanțare pentru 72 de locuințe. Dintre acestea 60 vor fi construite în zona deal, pe un teren din incinta fostului operator de apă, iar 12 în zona vale pe strada 1 Decembrie 1918, la intersecția cu panta Mârzasca, pe construcția blocului deja început.

 

Blocuri cu câte 12 locuințe vor fi construite în Tătăruși și Scobinți, în timp ce la Cristești va fi alocată finanțare pentru 24 de locuințe.    

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doctorul Gheorghe Vârlan în consilul de administrație al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi refuză să pună pe ordinea de zi un proiect de hotărâre propus de PP DD ce prevede monitorizarea prin GPS a maşinilor Primăriei şi instituţiilor subordonate

Răzvan Grecu

Bani pentru școli și grădinițe, nu pentru biserici. Vezi cine a propus asta în plenul Consiliului Local!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site