NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pașcani în secolul XXI: Zeci de oameni nu au curent electric

În secolul XXI, zeci de pășcăneni trăiesc ca în Evul Mediu. Locuințele lor nu au curent electric și sunt nevoiți să trăiască în beznă, cu toate că plătesc taxe și impozite la fel ca și ceilalți cetățeni ai municipiului.

 

  

În această situație se află nu mai puțin de 26 de familii care locuiesc în cartierul Aerodrom. De ani de zile oamenii se roagă de aleșii locali să facă ceva și pentru ei, însă în zadar. Sătulă să aștepte, Maricica Rusu de pe strada Mălinilor s-a prezentat din nou la audiențe pentru a le readuce la cunoștință șefilor Primăriei problema lipsei de energie electrică. Locuiește pe strada respectivă din anul 2010, iar de atunci achită taxele și impozitele la zi.

Femeia spune că s-a săturat să cumpere generatoare și vrea să știe ce trebuie să facă pentru a fi racordată la rețea. Nu cere să fie branșată la apă sau gaz, dar măcar să aibă lumină.„Cunoașteți problema de pe strada Mălinilor, că nu avem curent electric. Vă rog să îmi dați un sfat, ce pot să fac eu ca să vad acolo un stâlp că m-am săturat de cumpărat generatoare. Eu plătesc la zi impozitul în valoare de 450 lei, dar nu am nimic. Nu pot să fac nimic fără lumină”, a spus Maricica Rusu.

În replică, primarul Dumitru Pantazi i-a spus că nu s-a găsit un spațiu în care să fie amplasat postul de transformare.Am mers la fața locului unde să identificăm un loc unde să punem postul de transformare, l-am identificat, a venit vecinul de acolo și a zis că e proprietatea lui. Nu avem în acest moment locul stabilit unde să-l punem că nu avem cărți funciare ca să putem identifica suprafața, a spus edilul.

Totodată, primarul a precizat că investiția este prinsă în buget, însă demersul pentru racordarea cu energie electrică este de lungă durată, lăsând să se înțeleagă că problema nu va fi soluționată prea curând.„La noi, în România durează de trei ori mai mult documentele să le facem decât treaba în sine. Noi am prins investiția în buget și am făcut intervenție la E-on să rezolvăm problema, am adus comisie, dar până nu facem postul de transformare nu se rezolvă problema. Avem în preocupare să rezolvăm postul de intervenție, nu pot să vă spun că într-o lună, două sau până la sfârșitul anului pentru că nu știu cât durează procedurile de achiziție”, a completat Pantazi.

Precizăm faptul că, săptămânal, la audiențe se prezintă pășcăneni care se plâng de lipsă de utilități. De cele mai multe ori, oamenii pleacă amăgiți cu promisiuni.

Advertisements

Related posts

Bătrânul din Homița ajutat de semeni, a fost găsit mort

Marius Parteni

Vă amintiţi de sirena lui Ursuleanu? Cine a fost omul care a reconstruit uzina din Paşcani!

Ema Roman

Noile reguli RCA. Cum vor fi taxaţi şoferii cu risc ridicat la plata poliţei. Valoarea stabilită pentru FACTORUL N

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site