NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Pășcănenii care au fose septice au obligația de a se înscrie într-un registru al Primăriei

Pășcănenii trebuie să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Pașcani. Prevederea este valabilă atât pentru cei ce dețin deja fose septice/ bazine vidanjabile, stații de epurare, cât și pentru cele care sunt în curs de contruire.  Primarul Marius Pintilie a anunțat astăzi că de luni, va fi un nou angajat la Compartimentul de Mediu care se va ocupa de evidența acestui registru.

Advertisements

”Acest serviciu va funcționa de luni. Am primit deja informări prin Ghișeul Unic. De luni vom avea noul salariat la  Compartimentul de Mediu, iar în atribuțiile lui va fi și această evidență a celor care dețin fose septice”, a precizat primarul Marius Pintilie.

30 octombrie 2022 este termenul limită pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, neînscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate de către persoanele fizice și juridice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Program festivități Ziua Națională a României

Redacția

Olariu vrea să scadă taxele la piață, după ce în 2020 le-a mărit, justificând că sunt infime: ”Majorarea de la 3 lei la 5 lei e nimic! Astea nu poți să spui că sunt taxe!” (VIDEO)

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani: Apel către cetățeni cu privire la depozitarea și colectarea deșeurilor vegetale!

Marius Parteni
Încarcă...