NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comercianții din piața vale, ce ocupă ilegal căile de intervenție ale salvatorilor ISU, vor fi evacuați marți de un executor judecătoresc

Primarul Marius Pintilie a anunțat astăzi în conferința de presă că săptămâna viitoare, marți, un executor judecătoresc va evacua, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, comercianții care ocupă în piața vale căile de intervenție pentru salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Am înțeles că marți vine executorul judecătoresc, probabil acolo vom avea și jandarmi și vom avea și alt personal necesar, în așa fel încât va trebui ca sentințele judecătorești să fie puse în aplicare. Indiferent de acest proiect, atât și eu, cât și domnul viceprimar, am luat hotărârea că să intervenim în piața vale pentru acțiuni de eliberare spații, igienizarii, curățenie și reparații”, a explicat Marius Pintilie.

În acest context, săptămâna trecută un grup de agenți economici din piața vale a municipiului Pașcani a fost prezent într-o ședință a Consiliului Local. Aceștia nu dețin contracte de închiriere pentru suprafețele ocupate încă din anul 2018 pentru chioșcurile amplasate pe zone de securitate impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Advertisements

Ei s-au arătat revoltați că vor fi evacuați din piața vale și au transmis aleșilor locali că ei consideră nedreaptă decizia municipalității.

Advertisements
  

Menționăm că, municipalitatea a fost amendată de mai multe ori în perioada 2015 – 2020 pentru că în piața vale, caile de intervenție în caz de incendiu erau blocate de comercianți care își desfășurau activitatea.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani amendată pentru lipsa indicatoarelor de pe străzi! Șeful Poliției Rutiere a dat mai demult un avertisment verbal

Marius Parteni

Patronate: Poliţele RCA s-ar putea scumpi de 4 ori din cauza firmelor de asigurări

Redacția

Redevența plătită de ApaVital s-a dus pe apa de ploaie! Iată cât a plătit Primăria pentru apa meteorică și cât a încasat pe chiria rețelelor de apă-canal! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...